THE RECOMMENDED CONCEALER PEN








Pen Concealer 3.5g
From German

Contains vitamin E
Moisturizing substances (has anti-oxidizing properties)
Effectively protects the skin against free radicals
Soothes and protects skin while camouflaging problem facial areas
Prevents premature aging.
Waterproof
Soft, creamy & silky application feeling
Passed skin, eye & sensitivity tests.
Does not have any added fragrance
Supernatural color! !
Can use to cover freckles, pimples, dark circles!
Easy to carry around!
Flawless application will not crease when blended properly


Strongly recommended !!
Can apply to the problem area or boleh apply to the whole face.. blend nicely.. then letak di problem area.. then dap properly!

Quote :
"my review :
I love this very much. I use 02#skin color. Have tried one and now getting a second one.
It works like an eraser to hide your dark circle and other skin problems (blemishes and skin redness).
It is waterproof and maks your make-up last longer too."
-sis julia, jw founder-

Quote :
"Really like this.. the colour is very natural and the texture is not too thick. Doesnt cake too. "


Very cheap yet Auwsome result!

Price: RM16.00
Jw member : RM14.50

2 shades:
01# Beige
02# Skin Color
Eye Shadow Set




Code B5732
  
Price: RM39.00

Jw member RM36.00
  
48 Color Palettes
weight 48g

- Palettes includes matte and shimmer colors, easy to match your look!
- Rich and leading-the-trend colors -"mix-and-match" palettes!
- With 2 dual end eye shadow applicators, more convenient to use!
- High quality ingredients with silky shine color, can last for all day long!
- No dye and will not form a annoying eye shadow mark!

- Glossy color and norish ingredients together to care eye skin around!
- Perfect for both professional use or personal use!

- What's more? there is 1 big mirror attached
Lower Fake Lashes + Glue
Code B067

Price: RM17.00

- usually used in makeup studio
- the price quoted is for 5 pairs
EYEBROW GEL



Code B5732

Price: RM33.00
12.3ml

Please choose :
Dark Brown
Natural Brown
Light Brown

skinny & long brows are totally out. The hooter arch at present time is slightly flatter and fuller with only a soft curve. Dark or thick brows create fierce look. We recommend you to use this to lighten brow color, framing your face for a fuller silhoutte & increase your current eye makeup. It is a pity if the brow color cannot complements your hair color!!!


direction: dab the bristle end of the brush in the eyebrow gel. Use gentle strole in an upward motion to smooth eyebrows.
Silver Liquid Eyeliner



Code B067

RM17.00

- super blink, no lie! look so charming. your guy cant get his eyes off you - easy to draw on.
- my own experience - after drawing a thin line, dont open ur eyes big so fast. use hair blower (in cold mode) then slightly blow dry then open your eyes. it will stay on the whole day without fading. when you wanna remove also quite easy. just use your nail to scratch it off gently. strongly recommended!



Testimonials :
- best used at night for that charming eyes effect










Code:
B859

Price: RM19.00

15ml
After using this black glue for falsies, u don need eyeliner anymore

Testimonial :
Good product. It can hold my falsies quite firmly.






..
MONPLAY LIQUID EYELINER




Code B0411

Price: RM21.00   

- 5ml, black
- dry fast
- hard tip, suitable for new user
- strong waterproof - even tears, sweat, swimming

Miyami 2way Foundation





Light

Medium

Dark
Code: 5206
Code: 5207
Code: 5208



Miyami Two-Way Foundation (13.2g)
Normal RM28.00

JW Members:
No Offer but we give you RM25

Promo Mar25-Apr24
RM16.80 only

• Silky-smooth combination of foundation and powder
> krim asas _ bedak yang licin bak sutera (mmg sangat halus)

• Gives a long-lasting, flawless finish
> Berkekalan, lebih lama pakai lebih cantik.

• SPF15 protects against harmful sunrays
> ni yang penting.. anda SPF15 untuk perlindungan daripada cahaya matahari


Tips memakai bedak Miyami

Bedak ni digunakan oleh banyak make up artist/ celebrity. My office kat ntv7 semua yang muka keluar TV beli bedak ni.
Bukan sebab murah sebab dia jenis stay lama.
Lagi satu, dia bukan untuk touch up tapi boleh digunakan sbg foundation jika pakai span.

Untuk lagi blend, gunakan span basah (dari Kryolan lagi bagus) dan effect dia macam bedak MAC Studio tech. Tapi kalau pakai span basah, lagilah cepat bedak tu habis.
Sapa2 yang pernah guna Maxfactor, effect dia sama.


Testimonials

#1
first pakai bedak 2 way pondation brand miyami..mmg bestlah..dah srasi ngan kulit muke..tak trasa lg nak tkr brand lain..dok pikir2 bli mahal2 nnti pastu try n error jek..tkt membazir plk..baik stay pd yg ada nih & yg dah sesuai ngan muke jek

pssst..stakat ni bile gi travel mane2, solat kat surau.. slalu je nampak org pakai bedak miyami lpas depa solat... lyn malu nak kuarkan bdk yg same..last2 gi toilet br tempek miyami...

#2
semalam baru beli miyami light ngan medium..
ok la miyami nie, sbb weird b4 pakai miyami nie pakai maybeline, kdg3 revlon, selalunya bila habis je mesti nak tukar brand lain lak..
sejak pakai miyami nie, rasa best sgt.. murah pun murah..

#3
nampak cam cokea jer tu...
hehehe.. mula2 memang tak minat langsung ngan jenama nie.. pernah nampak kawan pakai.. dlm hati kata alahai camne minah ni leh pakai jenama Miyami nie..
tapi enta camne, si eynda le ni dok promote kata bedak ni ok, make up artis pun pakai... hehehe... tu yg rasa nak try tu... so beli ler bulan Jan lepas... bila dah beli, ok gak Miyami ni, no bad, harga time offe pun murah..

#4
yer la kita kata best sebab sesuai muka kita, ada yg kata tak best mungkin tak sesuai ngan depa anywhere bagi saya yg mementingkan harga, saya ras bedak ni ok le kualiti setanding ngan harga dia

#5
ella, awal bulan haritu akak beli gak bedak ni. LIGHT punya la. not bad.
tapi kena pakai sapuan kering. kalau span tu basah, tak sesuai dgn kulit
nih. gatal gak kejap. tapi kalau pakai span basah, nampak lebih gebu la.

#6
mama ni yg suka kepoh2 pasal cosway pun...tak teragak beli bedak tu.
Tapi sejak kebelakangan ni...ramai plak yg kepoh2 kata bagus..udah le tergoda
gak. Tambah2 selalu jumpa artis beli benda cokea ni...semedang jumpa
kat stokist beli bedak...manjang tempek bedak tu kot. .

Dgn muka seposen...tanya le minah artis sorang ni...sbb nampak sengih2 aje ngan mama kat stokist..dia kata bagus..dan dia pun selalu suplier kat kengkawan nya.

Kawan mama dah pakai 4 tahunnnnnnn!!!!!!

#7
saya beli jenis medium, memang 2 way sya pakai kering jer kak, saya tak suka pakai basah, tapi tetap ok, dan sapuan jadi sekata, memang sapu bedak apa pun ok jer hehehehe...

#8
Buat sesiapa yg belum try tu, try le....tak rugi punya, insyaallah.....tapi kena pilih warna mengikut kesesuaian kulit sendiri ye....Jangan takut...kalau kena cahaya matahari atau berpeluh, muka tak bertompok-tompok malah akan lebih cantik & glowing lagi muka tu (ikut pengalaman lee)...insyaallah .

#9
Saya pon pakai bedak ni. Ok je....saya pakai yg medium....sapuan ok..sekata. Pastu tahan lama

#10
Ramai dengar komen yg positif pasal bedak ni...pembaca berita kat tv tu pun pakai.....

bedak Miyami ni mmg ramai Mak Andam dok cari kat Lynnda....
mmg depa suka sbb output mmg cantik....
tapi buat masa ni Lynnda baru terai Le Lan Vital nyer 2 way foundation tu... mmg marvellous la output dia...
cantikkkk....

so, kalau korang yg baru nak belajar teknik solekan, beli la Miyami atau Le Lan Vital nih.... tak rugi sbb murah jer.... texturenya pun cantik dan tak mcm bedak lain yg berdebu berderai sgt tu....

#11
malam semalam hubby takde. So, MY try pakai span basah... MY pun dap dap (macam lynnda cakap) tu... lepas dah kering sikit, MY amik span kering, MY dap, dap lagi... so hasilnya memang memuaskan!!!
bukan takat tu je... MY try make-up lebih kurang... dah siap kan... sekali tu tengok cermin...
tengok muka mcm artis. hehe

Pixy





Refill 2 way foundation cake  = RM10.00 sahaja

Cara nak dapatkan rujuk www.myjuliaes.com - klik coupon to redeem

- Sementara stock promo masih ada.
- Free post jika beli 3 barang dari web ini atau dengan barang bertanda **


AWAS! dapat lebih murah..?? AWAS tiruan!!








JW Review :

Hi all. Sis julia di sini.. Pernah dgr Kryolan?
Pernahkan.. Kryolan ni byk digunakan oleh make up artis even mak andam.
Mmg menggunakan Kryolan hasil terbaik tp kalau siap gaya korang akan nmpk mcm tepung komak.. tp utk photo shoot mmg cun tp harganya punya la melampaui batasan..

Kini.. bertemunya sis dgn make up artis/pengantin ni.. memberi jwpn yg penuh makna..
Korang tengok la kt bwh tu.. dgn tu saja korang dh mampu stand lebih dari biasa.
Yang penting nya sis tak suka yg remeh temeh ni..
Dgn Pixy ni.. dlm kete pun sis boleh siap! hehe
Ni Rahsia di sini tau..

5 sebab mengapa anda harus
memiliki PIXY !!! :

1. Make up anda akan bertahan lama
2. Bertindak sebagai dwi cara
3. Tidak bercapuk walaupun muka sedang berpeluh
4. Harga murah tapi berkualiti seperti mahal!!
5. Kulit kelihatan gebuss and mantep!!


PIXY UV WHITENING STICK FOUNDATION


Natural beige& Yellow Beige

My favourite!
If sis nk cepat, sis cuma pakai ni je.. tak yah nk alas alas bedak lagi.
Kulit jadi sekata sangat n nmpk begitu soft dan semulajadi (ini yg penting)

Alas bedak praktis dan mantop!
  • Dapat menutup kekurangan pada wajah
  • Long Lasting (tahan lebih lama)
  • Kecil dan mudah di bawa.
Sangat disyorkan untuk :
  • menutupi pori2 yang besar
  • bekas2 parut jerawat atau cela yang tidak sekata
(Sementara nak rawat tu, boleh la cover dulu kan)

ACTIVE WHITENING
  • Natural Whitening Powder membuat kulit tampak lebih putih dan cerah!
  • Melindungi kulit dari sinaran matahari
  • Mengandungi Vitamin C.
EXTRA MOISTURING
  • Jojoba Oil untuk melindungi kulit kering.
ACTION
"24-Hours Whitening Treatment system"
  • Dengan pemakaian rangkaian PIXY UV Whitening Base Makeup dan skin care untuk kulit tampak lebih putih.

Cara2 Pemakaian :

  • Oleskan pada area tertentu, ratakan dengan span atau hujung jari.
  • Oleskan kembali pd kawasan yang bernoda yg terlalu ketara dan tidak sempurna untuk hasil menutup yang lebih rata.
  • Kemudian sapulah compact powder pixy atau miyami seperti biasa.

Awas : Jangan terlalu menekan span atau ujung
jari, jika tidak lebih banyak foundation melekat di span/jari bukan di muka


Klik gambar bawah ni jika mahu beli Two Way Cake  -Pixy !



PIXY TWO WAY CAKE 


Bedak pixy ni 2 way compact powder.

Fungsi :
-kalo pakai span kering, jd compact powder biasa
-kalo pakai span basah, jadi mcm foundation..

So far pakai pakai span kering pun effect dh mcm foundation..

Sedikit info pasal PIXY:
- 2 way cake ( foundation + bedak asas )
- with UV Whitening
- SPF 15
- Dermatollogically Tested


Panduan Memilih Warna :

  • PIXY Ivory untuk sesuai untuk si kulit putih /cerah
  • (putih kemerahan)
  • PIXY Natural Beige sesuai utk kulit sederhana cerah
  • PIXY Tropical Beige sesuai utk kulit sawo matang/hitam manis
3 warna ini adalah amat di syorkan dan paling match untuk kulit org Asia.

Apakah kelebihan bedak asas PIXY?

- menjadikan kulit gebu dan semulajadi
- sapuan alat solek lebih sempurna
- mampu menutup masalah kulit seperti jeragat dan jerawat.
- solekan tampak semulajadi

Tips

# kulit berminyak
- pilih warna yang lebih 'beige'. tapi klau yang berkulit gelap, pilihlah bedak asas yang bersesuaian dengan warna kulit agar muka anda tidak bersopak.
- disarankan menggunakan bedak asas yang bermotifkan 'two way cake' atau 'stick roll on'.

# kulit kering
- bedak asas kuning kecoklatan atau 'creme'.
- Lebih elok menggunakan bedak asas yang berbentuk cecair kerana boleh menutup wajah yang kering agar lembab dan sekata.

# kulit kombinasi dan kering
- pelbagai bedak asas boleh digunakan bergantung pada warna kulit yang dimiliki.
- bagi mereka yang berkulit cerah dan sawo matang, warna natural adalah sesuai.

# kulit putih
- pilih warna bedak asas yang sedikit gelap daripada kulit.
- bagi bahagian kening pula, pilih warna coklat atau coklat gelap.
- jangan menggunakan celak mata berwarna hitam kerana menjadikan anda bertambah garang.

# kulit gelap
- jangan memilih bedak asas yang terlalu terang atau gelap.
- pilihlah warna coklat atau coklat gelap.
- gunakan separah sahaja celak mata di bahgian bawah.
- untuk maskara pula, pilih yang sama dengan bulu kening

# kulit sawo matang
- gunakan pembayang mata berwarna oren, coklat dan hitam. warna oren menjadikan mata lebih segar, hitam menjadikan mata yang sepet lebih menyerlah dan warna coklat juga.
- pilih warna coklat dan coklat gelap untuk ukiran kening pula.
- pasanglah bulu mata dibahagian tepi sahaja agar nampak nutural.

Testimonial dalam internet untuk panduan :

Quote:
Originally Posted by kaklong View Post
Maybe ada yg segan nak try Pixy..sbb murah kan . Tp pecayalah...kepuasan dgn pixy adalah 100% + jimat.
Yg best..kalau yg kulit oily...pakai pixy ni....lg lama..lagi glowing kesan dia..


Quote:
Originally Posted by princess_81 View Post
bump for TT...
nak tau tak lin, i gi umah bakal mertua i ahad lepas...dia cakap muka i nampak dah ok..maksudnya pimple and parut dah kurang la...tapi dia tak tau kalau cuci je pixy tu still nampak lagi parut2 pimple kat muka i ni...thanks to pixy...


Quote:
Originally Posted by hazirah View Post
slm kak,,
ari ni zira try kai cam akak sugest tu.. pas pkn fondation, tekap2 skit ngan yg compact gune span basah last baru span kering.. eh, perasan btmbah cun skit.n lebey thn lama..


Quote:
Originally Posted by princess_81 View Post
Nak update testi on pixy ni...sabtu lepas masa i bertunang i apply pixy natural beige guna span basah dengan tropical beige guna span basah...dan hasilnya marvellous...suka sangat...
mekap tu leh tahan sampai hampir 10 jam, touch up balik pun sikit2 je...bestnya...tunang i pun suka tengok mekap i tu...


Quote:
Originally Posted by insyi View Post
meh beli compact powder ni....
mmg best...akak dah beli dan dah guna.....
akak jarang guna span basah.....sbb kulit jenis oily...tak berapa sesuai...
akak guna span kering jer...tp mmg best.....
sbb...tekstur bedak ni halus....dan harga pun murah...mampu milik.....


Quote:
Originally Posted by nurmillionare View Post
Emmm lama tu sblm raya tahun lepas la...mmg puas hati sgt..mak pun pakai gak..mmg kulit nampak cerah la...gebu jer tengok kulit mak bila pakai...hehehee...kaknur kat langkawi la....nanti habis kaknur order kat sini jer...Insyaallah...


Quote:
Originally Posted by mini View Post
salam eizlien..
akak dah pakai bedak tu..
memang puas ati sesangat..
muka jadik gebuss sekali..
tak ya pakai BB cream bagai..hehe..


Gambar dari dalam internet

Testimonial using PIXY :

- normal use -
- using PIXY stick foundation and bedak natural + tropical beige-

- using bedak dengan penggunaan span basah only-
Nih dia gambar pic membe tunang menggunakan alas bedak PIXY!







(ini ialah penggunaan hasil gabungan 2 jenis PIXY. cerah & sawo matang )








.

Website counter



So Neutral Handmade Eyelashes



Handmade Eyelashes

(Messy Natural look)


- 10 pairs in a box. The price quoted is for a box
- E24 = Messy Natural
- 1box RM55.00

Can buy 1 pair = RM7.00

- 100% fully handmade lashies which has soft root. Unlike those plastic eyelashies selling in the market which will give you unnatural look.
- 1 pair can be reused for few times, depends on how you take care of it.

fully handmade

handmade_lash
Picture speak a thousand words, refer below for 6 easy steps to put on eyelashies:
lashies_steps_1
lashies_steps_2




some good comments of the item
QUOTE(smellyocheese @ Jan 7 2009, 02:30 PM)

the false lashes are very natural and also easy to use. The bone is soft so it fits the eye well and doesn't come off at the ends. I used it for daytime, my bf noticed that my lashes looked longer but it took him half a day to realise that I was wearing false lashes.


QUOTE(kawaiifullhouse @ Apr 10 2009, 03:20 PM)

The eyelashes is really good too! Cheap and the lashes root is soft so wont easily come off like those normal ones!











Website counter



Transparent Root Eyelashes




So Nice!!
Transparent Root Long EYE LASHES
We found this is very interesting false eyelashes..
Rootnya transparent.. means if u all pakai eye liner akan nmpk lebih natural
panjang and very easy to put on.



If baru nak belajar, dapatkan eye lashes helper kt page depan k
So come on.. buy now from JW
RM60.00
buy now!
RM45.00 !! (10pairs)
1pair RM6.00 > no casing








Website counter