Slimming Jamu, SJ - Let's Slim, Keep Slim









Slimming Jamu,SJ

Untuk yang tiada penyakit
Tidak menyusukan bayi
Hanya utuk pengguna SJ sebelum ini shj. 
Pengguna baru, sila dptkn SJ PLUS, lebih bagus drpd SJ ini.


*Take note that :
Untuk pengguna lama SJ.. boleh mengambil SJ PLUS tetapi detox dahulu dan teruskan..kami dh mula terima byk testimonial yang bagus selepas mereka teruskn SJ PLUS.. jgn sebulan je dh putus asa ye. Kasi peluang SJ PLUS utk serasi dalam badan.
----------------------------------------------------------------------------------


SJ ini :

Tiada Fiber.
Pengambilan yang ketat.
Boleh menyebabkan sembelit

NOT FOR EVERYONE.
Untuk pengguna senior shj


---------------------------------------------------------------------------------------------



Price :
1botol(60cap) RM180.00
Non Member RM150.00 - more 15% discount
Jw member : RM120.00  - more 30% discount

Promo : untill 28th July
2nd at RM115.00 
3rd at RM100.00


Other Package :

1botol (30cap) RM100.00
We offer RM90.00
JW member : RM70.00


OFFER :
Dapatkan detox usus untuk kesan 75% lebih bagus!!


NOW

1bottle SJ (60capsules)
+
1box Inte Cleanse (20capsules)
Normal  : RM 228
JW member : RM163
DCL + JW member : RM158.50

NOW we offer RM150 only for all members!
Non members : RM228 RM198


NEW :
Eazy Detox RM30.00 (now promo RM24.00)
40capsules
For 2 round detox!
try it now
read more

___________________________________________________________________________


PENTING!
MESTI BACA CARA PENGAMBILAN YANG BETUL SJ . RAMAI BACA SAMBIL LEWA DAN SILAP STEPS!!




Kami hanya mencadangkan/mengesyorkan dan mahu berkongsi tentang keajaiban kapsul jamu ini..
Makan di bawah tanggungan dan risiko sendiri.

_____________________________________________________________


How can we lose weight?

Senang je.. eat a healthy diet... if got free free time tu , exercise regularly. Tapi if setelah 3bulan mendisiplinkan diri tetapi tidak berjaya mengurangkan even sedikit.. time to move on for diet supplements.

But remember!
Even you are taking any diet supplements, u still need to eat less to lose weight.

_____________________________________________________________
What is Slimming Jamu and Slimming Jamu Plus ?

Slimming Jamu ini terdapat dalam 2 jenis :

1) Slimming Jamu, SJ - Tidak boleh untuk wanita mengandung, menyusu bayi,kanak2 dan juga yang mempunyai penyakit kronik.

2) Slimming Jamu Plus, SJ+  - sesuai untuk semua orang kecuali wanita mengandung/kanak2. Boleh untuk breast-feeding mum. (read more here..)

Slimming Jamu and Slimming Jamu Plus -  merupakan antara produk yang kami perkenalkan dari pengusaha kampung @ pengusaha tradisional @ pengusaha kecil (seperti tukang urut, mak bidan, petua nenek, pengusaha perawatan tradisi dan lain lain) yang masih belum diketengahkan.

Ramuan yang digunakan adalah daripada herba - daun daun herba terpilih, akar kayu dan malahan ada yang menggunakan ginseng.

Seperti yang kita ketahui, perawatan tradisional dengan menggunakan herba, akar2 kayu atau ginseng ini memang diakui akan khaisiatnya. Terpulang kepada kita untuk memilih dan mendapatkan produk pengusaha kecil sebegini yang membanjiri pasaran kita.

Oleh itu, Juliaeswardrobe mengambil inisiatif ini untuk memperkenalkan product kampung dari pengusaha-pengusaha kecil ini yang memang diakui keberkesanannya. Harapan kami agar produk dari pengusaha kamping yg kecil ini tidak lagi dipandang oleh segelintir masyarakat kini.

_____________________________________________________________

How do Slimming Jamu / Slimming Jamu Plus work?

Slimming Jamu and Slimming Jamu Plus ini work dengan membuatkan selera makan kita berkurangan dan akan sentiasa membuatkan kita rasa kenyang.

Selain itu ramuan di dalamnya juga akan membantu proses pemecahan kumpulan lemak/minyak/toksin yang sudah lama terkumpul ini kepada tenaga. Dan saki bakinya kita panggi racun/toksin ini MESTI dibuang terus dari dalam badan dengan inte-cleanse.


_____________________________________________________________

Effective tak ?

YES tapi lain orang lain hasilnya. Selain kadar metabolisma diri yang berbeza.. faktor di bawah ini juga perlu diambil kira :

1) Kadar penyerapan usus
Toksik yg masuk ke dalam bdn dan juga lapisan lemak yg sekian lama akan melekat di dinding usus. Oleh itu penyerapan perwatan akan menjadi kurang atau tidak menyerpa langsung. Jadi perwatan tidak akan menjadi. Ambil lah inte cleanse kerana dgn inte cleanse penyerapan akan menajadi 75% lebih baik.

2) Mengambil SJ , Diet Seimbang dan Exercise.
Penurunan berat akan lebih cepat. Kehilangan berat akan membuatkan badan terasa lebih fit dan tegang. Tidak ada lagi kulit yang menggelambir.

3) Mengambil SJ sahaja.
Ini faktor utama, if kita rasa kita boleh just relax sahaja tanpa diet seimbang dan exercise, SJ akan will 'do it all'..
This is not true!

SJ cuma akan menurunkan selera makan di samping membakar lemak yang baru. Untuk lemak lama yang sudah tepu , SJ perlukan masa untuk itu. Pembakaran lemak tepu yang efektif adalah dengan bersenam. SJ cuma akan mengaktifkn sahaja proses ini.

Setiap org mempunyai kadar metabolisma yang berbeza.. ada yang makan byk apa sahaja tetapi tidak menggemukkan kerana semua makanan itu dengan cepat bertukar menjadi tenaga. Kandungan lemak dalam badan juga kurang. Tetapi pada sesiapa yang agak tidak bertuah, makanan ini menjadi lapisan lemak tepu dalam badan yang menggemukkan *huh!

Oleh itu, SJ  ini akan mencairkan lemak2 tepu tersebut menjadi tenaga
*mmg kita akan merasa sedikit bertenaga/rajin daripada sebelumnya*
dan juga menukarkan lemak ini menjadi karbohidrat..
*kita merasa agak kenyang*..

Badan juga mempunyai tenaga dan karbohidrat yang mencukupi. Tenaga ini akan hilang bersama aktiviti harian. Sisa toksik pula akan keluar melalui perkumuhan (peluh dan air kencing dan nyahtinja.

Tetapi jangan lupaaa!!
Proses pencairan lemak ini menggunakan banyak air.. Minum air putih yang banyak.. ikut seperti yang disyorkan 8 gelas sehari atau lebih lagi bagus.. lebih-lebihkan lagi k..


_____________________________________________________________

Who is not adviseable to take the slimming product ?

pregnant
high blood pressure (tekanan darah tinggi)
heart disease (problem berkaitan dengan jantung) : contoh arrhythmias (kadar denyutan jantung abnormal)
heart failure (sakit jantung)
peripheral vascular disease (saluran darah)
have had a stroke (pernah dapat strok)
cticical asthma
epilepsy or another seizure disorder (sawan)
gallstones (batu karang)
glaucoma (cecair berlebihan di dalam mata- mata bengak)
liver disease (penyakit hati)
are taking other weight-loss medicines


_____________________________________________________________

Sedikit guideline sebelum kita mengambil apa jua produk slimming.

1) Ambil jika setelah mengamalkan diet seimbang dan exercise tidak berjaya menolong kita setelah lebih 3bulan mendisiplinkan diri.

2) BMI  - mesti 30 ke atas atau 27 ke atas sekiranya mempunyai penyakit yang menghalang kehilangan berat yang mudah (seperti diabetes) lihat di bawa cara kiraan

3) Umur mesti antara 18-65 tahun.

4) Sila hentikan perawatan slimming kita, jika :
> Kita tidak kehilangan sekurang-kurangnya 2kg dlm sebulan atau kehilangan 5% berat kita dalam 3bulan, walaupun setelah mengambil Inte-Cleanse selama 7hari.

5) If kita continue to lose weight, wajib ambil sekotak Inte-Cleanse untuk setiap 5kg penurunan. Digalakkan mengambil dengan lebih kerap even baru turun 1kg.

6) Dapatkan nasihat sekiranya-  Blood pressure or resting pulse (kadar nadi waktu rehat)  bertambah.

TIPS : Selalu check tekanan darah anda resting pulse kita normal sewaktu perawatan ok.



_____________________________________________________________

Body mass index (BMI)?

BMI, is a good estimate nak tahu berapa banyak lemak dalam badna kita.
Dapatkan tinggi dan berat.
Bahagikan sahaja berat (kg) dengan square tinggi (metre x metre).

Example :
Weight 80kg.
Height 1.75metre.

So 80kg/ (1.75x1.75) = 26.1

Boleh juga ke klinik untuk check your bmi or nk senang lagi just email kami.
Berikan exact tinggi dan berat!

Panduan :

BMI >                        Classed As >         Health Risk
Less than 18.5        > Underweight     > Some health risk
18.5 to 24.9           > Ideal                > Normal
25 to 29.9              > Overweight      > Moderate > health risk
30 to 39.9              > Obese              > High > health risk
40 and over           > Very obese       > Very high health risk

_____________________________________________________________

Berat naik balik tak selepas stop slimming product?

Yes jika korang tak amalkan di bawah ni :

1) Amalkan diet yang sihat dan seimbang.
2) Exercise regularly
3) Ambil tahu berat kita at least once a week

*if korang tak dpt buat yg atas tu.. siapkan la payung sblm hujan.. Readykan je stock SJ dlm simpanan :)
Ambil bila perlu sahaja.


_____________________________________________________________

Apa side effects / healing crisis slimming products?

Kebanyakkan orang tiada pun side-effects. Segelintir sahaja akan mengalami simptom di bawah sekiranya kurang minum air kosong atau mengambil lebih daripada dosage sebenarnya. Email us for consultation.

Bukan untuk semua orang. Lain orang lain. Kenali lah diri kita dahulu. Ambil minimum dosage.

-constipation (sembelit)
-dry mouth (mulut agak tersa kering / dahaga)
-difficulty with sleeping (payah untuk tidur sbb bayak tenaga dilepaskan)
-tekanan darah dan nadi laju (kerana proses penukaran lemak kepada glukosa-tenaga
-may cause insomnia - if taken too late in the day
-may cause dizziness (pening2), tak dapt foxus, berdebar2 so avoid driving, operating machinery, or performing other hazardous activities
-mengantuk

Amaran:
Ambil seperti di syorkan di bawah untuk menggelakkan healing crisis.

_____________________________________________________________

Cara Pengambilan SLimming JAmu (SJ)
Untuk pengambilan SJ plus>> CARI SJ+ di tag

Step 1 :
Ambil inte cleanse sekotak. 3biji sebelum tidur, minum lebih 8 gelas sehari. Habiskan terus sekotak selama 7hari. Jangan skip. Lebihkan dosage sehingga 4x sehari sekiranya perlu.

Why nk ambil inte-cleanse ?
kerana usus yg dicuci dgn inte-cleanse menyerap 75% perawatan berbanding 25% @ 0% jika tidak dicuci. Sia sia sahaja . Lagi pun jika usus tidak dicuci, perawatan yang diambil akan mendatangkan healing crisis yang berbeza.. dan sudah tentu result pun berbeza.. Ini fakta yang dinyatakan & diambil ketika Julia menghadiri product knowledge seminar.

Step 2 :
Selepas 7hari ber'inte-cleanse' rehat pada hari ke-8 (1-2hari @
24jam)

Step 3 :
Start dengan minimum / a low dose dulu.. 1biji sahaja sehari.

Ujian ketahanan badan dan simptom dihadapi.
Mulakan hari pertama semasa cuti.. atau ambil cuti la hari pertama tu sbb benda tak pernah makan, tak tau healing crisis mcmana kat korang..lagi.
Healing ni sementara sahaja pembongkaran toksin / lemak badan sedang dilakukan.. so, Ikut rentak badan ok.

Begitulah hari hari seterusnya.. Lebih BAIK habiskan Sepeket yg pertama 10biji = 10hari.

Sekiranya tidak menghadapi apa apa simptom atau simptom2 itu sudah tiada lagi, boleh la mengambil :  sebiji,2x sehari.. sehingga la 2biji, 2x sehari..
Sebelum atau selepas makan pun tidak mengapa.
IKUT KESESUAIAN BADAN.


UNTUK PENGGUNA SENIORS

Jgn tak tau, SJ ni boleh immune kat diri korang jika selalu digunakan..Terutamanya selepas 6 bulan pengambilan yang berterusan.
Healing crisis yg korang alami dulu, OF COURSE sekarang dah kurang/tiada/korang akan rasa macam biasa shj...

JANGAN panik.. teruskan shj penggunaan.. Berat tetap akan turun ke berat IDEAL idaman tu..

Sekiranya TIDAK turun, berat statik je.. haaaaa ambil Inte Cleanse.. toksik/racun/minyak/lendir (poison semua ni) sedang melekat baeeeeekk punya kat dinding usus tu.. so apa pun yg korang makan akan kurang penyerapannya.. so kasi Cuci bersih seminggu.. then br start balik SJ..
Naikkan dosage sehingga maksimum 2biji, 2x sehari.. If berat korang STATIK jugak..

Easy :
pertama - Maybe itu lah berat IDEAL korang
kedua - Time to stop SJ for a month.. amalkan pengambilan inte cleanse shj untuk maintain ur weight.. inte cleanse boleh diambil setiap hari.. usus juga akan terpelihara kerana IC mempunyai Aloe Vera.. Sebulan lepas tu ambil semula SJ

SO DONT WORRY.. anything email us.. BUT we only CONSULT direct customer.
THOSE who bought DIRECTLY form us.


_____________________________________________________________

Bila lagi nk ambil inte-cleanse ?

*If you stop ambil SJ , boleh ambil inte cleanse setiap hari

atau

Dapatkan 1kotak inte-cleanse lagi apabila mengalami :

# Sembelit - ni tanda kurang minum air atau lemak/minyak/toksin hasil pengambilan SJ sudak memenuhi ruang/dinding usus.. Ambil IC untuk FLUSH ALL OUT !

# Penurunan berat badan sudah tiada / kurang menggalakkan, tidak seperti sebelumnya.. - Ini kerana lemak/ minyak / toksik dah menutupi dinding usus, jd penyerapan usus sudah lemah.. ambil I/C sekotak (utk seminggu).. habis cerita..

# Selain itu, Yang AMAT PENTING..
Selepas selesai apa apa perawatan.. kerana apa?

Kerana hasil kumuh yg terhasil daripada perawatan iaitu lemak, minyak,bendalir ini semua racun.. racun - racun ini toksin.

Toksin menyebabkan badan kurang oksigen dan angin di dalam badan. Sekiranya terlalu lama dibiarkan di dalam usus, saluran darah di dinding usus akan menyerap toksin ini, akibatnya toksin yg sepatutnya dibuang telah diserap semula ke dalam badan.

Selain itu, ia akan menjadi tempat pembiakan parasit dan patogen.
Mukus yang lekit dan licin berlumut terbentuk diatas dinding dalam usus dan menjadi tempat untuk pembiakan bakteria, cacing dan parasit yang boleh mencemarkan darah dan limpa serta meracunkan sistem keseluruhan. . Parasit ini akan menyerap khasiat yang diperlukan oleh badan dan menjejaskan kesihatan sistem badan.

Sebahagian tanda-tanda yang nyata gejala toksin-toksin ini adalah : cirit birit, masalah sembelit, keletihan, sakit kepala, mata menjadi kusam, kulit yang bermasalah, berbintik, sakit otot, masalah saraf, badan dan nafas berbau serta kelihatan murung.

Salah satu masalah usus yang dihadapi kebanyakan orang adalah sembelit. Sembelit bermaksud masa yang lama diambil untuk melakukan proses pembuangan toksin. Jika masa pengangkutan ini berpanjangan, lebih lamalah toksin akan tertinggal di dalam usus dan ini akan membenarkan bahan-bahan toksin tersebut menjadi busuk, menapai dan kemungkinan diserap semula ke dalam badan.

SO DONT WORRY.. anything email us.. BUT we only CONSULT direct customer.
THOSE who bought DIRECTLY form u
.

_____________________________________________________________

Other infos you might want to know :

1) Cara simpanan :
Store capsules  at room temperature away from moisture and heat.

2) What happens if terlupa nk ambil?
Skip je the missed dose and take only your next regularly scheduled dose.

3) What happens if I overdose?
Seek emergency medical attention.

Ambik pil kena SMART & SABAR.
Even vitamin pun boleh boleh menyebabkan kerosakan hati dan buah pinggang kalu mkn berlebihan sbb tu kita kena pastikan bila makan vitamin n mineral kena seimbang, apa pun yg kita mkn mesti seimbang.

Cth : pengambilan vit C yg berterusan boleh menyebabkan kerosakan pd buah pinggang, pakar lebih menyarankan pengambilan multivit dr singlevit...
apa2pun nak sihat & cantik kena la usaha lebih.

-lets be smart-

4) Mengapa berat saya lambat turun? Ambil Inte Cleanse @ Clon Clenz seminggu..

Begini, pada org yg gemuk air atau angin, anda bertuah kerana berat anda akan turun dengan cepat. Untuk yang gemuk lemak pula, proses pengkikisan dan penukaran lemak ini mengambil masa juga beberapa hari. Oang akan kata, Anda akan kelihatan susut kerana lapisan lemak menipis.. tetapi berat anda tetap sama kerana lemak lemak ini tidak lagi keluar dr badan anda.. jadi sabar.. teruskan.. anda akan nampak hasilnya juga.

5) Bolehkah SJ diambil dengan supplements lain?
NO. Kerana tindakbalas dengan ubatan *terutamnya yang berkimia mungkin memudaratkan diri. Sekiranya korang ad amengambil apa apa suplements lain, ambil Inte cleanse dan hentikan selama at least 2minggu sebelum memulakan SJ. Begitu juga selepas berhenti SJ, ambil inte-cleanse dan hentikan selamat at least 2minggu sebelum mula makan other supplements.

Tetapi utk produk di JW , sebahagiannya boleh kerana 100% daripada herba.
Email untuk tanya dulu.

Lagi satu, jauhkan minum kopi yang pekat (RGC tak apa) dan alkohol ketika mengambil SJ kerana side effects yang lebih teruk akan dialami.

6) Ini soalan favourite..
Ada KKM ke.. ?

TIDAK ADA kerana ini adalah herba dari pengusaha kampung/pengusaha kecil/pengamal perubatan tradisi..
Belum di komersialkan. Sekiranya telah dikomersialkan, harga pasti akan melambung naik kerana kos utk mendapatkan KKM ini adalah tinggi, banyak kos yang perlu ditanggung.

So, nak senang cerita - Yakinlah kerana ini adalah astrak ramuan herba 100%, tak yakin tak perlu ambil kerana risiko ditanggung sendiri kan. Herba selamat tanpa bahan kimia.
























0 comments: