Masalah Jerawat? Mudah!





PIMPLES ? JERAWAT?

APA YANG MENYEBABKAN JERAWAT?
Kalaulah kita tahu apa yang menyebabkan jerawat, pasti lengkah pencegahan sentiasa kita amalkan, betul? Hurm.. Well.. Bila bercakap tentang acne (masalah kulit) dan penyebabnya bukanlah MUDAH!
Banyak faktor termasuklah hormon, bakteria, keturunan dan juga faktor diet/pemakanan kita. Ada beberapa faktor yang perlu kita beri perhatian.

1) PEMAKANAN / TOKSIN

Setiap kali kita bernafas, minum dan makan.. juga faktor persekitaran mengumpulkan toksin di dalam tubuh Hati (liver) bertanggungjawab untuk menyahtoksik darah yang datang dari *kolon atau usus besar *paru-paru *sistem limfatik. Bila sudah dineutralkan,darah tersebut akan bergerak ke seluruh tubuh. Darah yang dineutral itu akan membekalkan sel-sel dengan oksigen dan fungsinya untuk proses penghadaman nutrisi. Jika hati gagal membuang toksik dan meneutralkan darah, maka darah bertoksin ini akan di bawa ke seluruh sel-sel maka terjadilah hormon yang tidak seimbang.

2) HORMON ANDROGEN

Hormon ini menjadi aktif dan banyak sebum dihasilkan terutamanya pada usia remaja, menjelang menstruasi, dan pada saat kehamilan. Ketika hormon tidak seimbang, Hormon Androgen akan memberi isyarat kepada kelenjar minyak di kulit menghasilkan sebum (minyak). Sebum ini akan ke folikel rambut (Hair Follicle) untuk mengalir ke permukaan kulit melalui pori untuk melindungi kulit dan rambut/bulu roma. Tetapi apa yang berlaku jika folikel rambut/pori ini tersumbat?


3) BLOCKED PORES - pori kulit tersumbat

Jika pori kulit tersumbat, minyak /sebum ini akan tersekat dan membentuk : *Blackheads - terjadi karena folikel rambut yang tersumbat terbuka. *Whiteheads - terjadi karena folikel rambut yang tersumbat masih tertutup. Macamana pori boleh tersumbat? Bukan sebabkan habuk atau kulit muka yang kotor .. tetapi disebabkan oleh DEAD SKIN CELLS yang membuatkan pori tersumbat. Normal proses sel kulit kita akan mati dan digantikan. Sepatutnya dead skin cells ini akan clear out and shed off of our bodies. Malangnya.. in acne sufferers (orang yang berjerawat) dead skin cells nya itu don’t clear out properly dan berkumpul. Hasilnya ?? Pori tersumbat.

4) BACTERIA (Propionibacterium acnes)

Datang pula Bacteria yang memburukkan keadaan. Our bodies fight the bacteria with white blood cells di mana apabila mati bacteria ini membentuk puss (nanah). The puss membengkak, swelling the area, and HERE YOU GO... PIMPLES!

So... At this stage,pimple boleh menjadi lebih teruk hingga further develop into cysts and nodules that go deep into the skin , sakit dan terhasil lah PARUT!! / SCARS!! DAN LAST SEKALI :-
5) GENES = keturunan
it’s in your genes. If your parents had acne, you may have inherited it from them.
MACAMANA CARA MENCEGAH JERAWAT?

Rawatan dalaman diperlukan untuk menyahkan toksin (gas, kumpulan lendir, dan sisa faeces/najis yang berupa kerak-kerak di dinding kolon) dari dalam usus/kolon dan darah!! Rawatan dari luar (cream/gel/serum) hanya untuk membunuh bakteria penyebab jerawat tersebut tetapi tidak langsung membantu rawatan dalaman untuk usus/kolon dan darah yang bertoksin!! Nak lagi bagus.. rawat kedua-duanya sekaligus! Gunakan rawatan external dan internal.


Click to read more..













Step 1
(5-7hari) -ulang jika mahu sehingga tiada penurunan berat akibat terbuangnya toksin dari dalam dan dinding usus (ada yang lost 3kg! utk toksin ini shj!)
*Detox colon (usus ) dahulu dengan :
Inte-Cleanse
Atau
Eazy Detox


~ Sangat disyorkan kerana apa kita makan di ambil oleh usus. Seperti yang telah dinyatakan di facebook :myjuliaes.com

Apa yg kita ambil.. Usus yg akan serap. Usus kita ni mcm saluran paip@longkang. If tak cuci apa jadi. Mcm tu jg usus. If tak pernah detox@dicuci.. Selut@toksin@lendir@minyak penuh di dalam usus dan dinding usus. Jadi usus tak dpt nk serap d...gn sempurna sjplus atau pemakanan yg kita ambil. Ini juga punca mengapa perut boleh buncit walaupun tidak melahirkan anak dan mengapa sesuatu supplements menjadi kepada org lain tetapi tidak menjadi sgt pada seseorg yg lain. Sebab usus!

lihat sendiri di sini : click

Produk terbaik yang kami detected :
Inte Cleanse - produk mmg berkesan dan dh lama di pasaran, banyak testimonials. RM48.00
link : http://www.myjuliaes.com/search/label/inte-cleanse

Eazy Detox - produk homeopathy yang bagus tetapi masih baru. RM30.00
link : http://www.myjuliaes.com/search/label/Eazy%20Detox





[juliaeswardrobe.com-ryilex.jpg]

Step2
(10hari) - Ulang jika suka selagi takde kesan positif atau nak nampak kesan positif yang berterusan.
*Detox Darah dengan Ry-ilex
~Walaupun badan kita mempunyai cara untuk mencuci/meneutralkan darah dan menghapuskan toksin berbahaya.. tetapi it is sometimes recommended that we give the system a boost and help.. tolong badan untuk perform better!

Jika terlalu banyak toksin , organ badan tidak mampu untuk meneutralkannya.
Oleh itu toxins ini begin to build up in our muscle tissue and Blood.
Bila terkumpul terllau banyak boleh mengganggu proses semulajadi badan terutama hati (organ yg melawan penyakit dan membantu badan berfungsi dgn baik).

Bila ini berlaku.. mulalah kita akan rasa.. symptoms yg tidak sihat seperti pening kepala / migrain , masalah kulit, allergies, sinus/readung dan mcm mcm lagi yang tak sanggup dibayangkan.

Ambil lah RYILEX.
Detox lah darah kita dahulu. Sepanjang proses ini anda akan nmpk kesannya. Ulang lagi jika perlu sehingga puas hati dgn hasilnya.
Ryilex akan mengurangkan toksin di dalam darah.. membuatkan darah boleh membawa oksigen dan nutriens lain dengan lebih bagus ke semua organs badan untuk memastikan kelancaran fungsi masing -masing.







Step3

(disyorkan ambil 2botol) untuk sebulan.
~ Boleh katakan ini lah jawapan untuk pelbagai masalah bukan sahaja semua simptom sinus/resdung tetapi simptom seperti jerawat, allergic dan lain lain.
Terbaru dan terbukti meletup untuk sesiapa yang memerlukan.


Testimonial :

Zaza - Johor
Masalah jerawat ni dari sekolah menengah lagi.
Mcm mcm dh buat,dh ambik tp pasang surut je jerawat ni.
Sejak masuk u lagila membiaknya. i buat mcm sis pesan. InteC then Ryilx tu.. kemudian Healing ni. Healing ni skrg dh botol ke3. Jerawat sekarang dah hilang . Muka dah tak gatal gatal lagi. Sekarang nak hilangkan parut pulak sis.
Mama:
'Sis.. saya dh makan sebotol hc.. jerawat surut.. saya suka produk ni!'

Jgn lupa inte cleanse + ryilex dulu.. if nk kesan yg lebih bagus dan berterusan..

So jom cuba and update us!


Untuk rawatan dari luar - External Products :
Kami recommend

AMAZING SERUM - Jerawat? Cubalah.. Pasti habis.
Apply + Wait + See Result
read testi 3 in 1 action
HENNA natural bar read testi
Mencerahkan kulit
dan membasmi jerawat

Baby Roses Spray
~ Sooth Pimples , Clear the Skin
~ Kill Bacteria
~ Best
Read More


Skin Cleanser Set
(Capsules + Gel) Read Testi
Menghapuskan bintik2 dan parut
~ Muka akan kelihatan bersih!
~ Mesti cuba




0 comments: