BUKAN SEKADAR SEDAP.. TETAPI MERAWAT, PEMBERI TENAGA KEPADA WANITA DAN LELAKI DAN MENGEMPISKAN PERUT!


RGC- (*DCL) - 18sachets
Normal Price : RM 22.00
JW price : RM 22.00
JW + DCL Member Price : RM18.80 + 9.5 points




RGC- (*DCL) - DCLWARE - 95sachets
Normal Price : RM 118.00
JW price : RM 108.00
JW + DCL Member Price : RM99.50 + 50 points




Jom gantikan minuman kt rumah korang or office dgn RGC.
Sedap dan mudah..
Sis julia beli yg dclware lepas dh rasa yg 16sachets tu.. mmg sedaaaaaap & bdn rasa energetic.. ingat itu aja kebaikkannya tp banyak lagi .. tu kt bwh..

Bagaimana Guarana membantu :-
1) Membantu meningkatkan bekalan oksigen dalam badan (pernafasan). Saluran pernafasan iaitu bronkiol akan mengembang dan membolehkan lebih banyak oksigen dibawa masuk, maka lebih oksigen dibekalkan untuk sel-sel badan
2) Menambah kebolehan mendapatkan tenaga. Ia menggalakkan penggunaan tenaga simpanan (glikogen) di dalam hati dan meningkatkan gula (glukosa) darah yang membekalkan tenaga badan. Dengan itu tenaga untuk sel bertambah dan keseluruhannya biomekanisme badan dipertingkatkan / diperbaiki. Ini berupaya menghindarkan atau mengurangkan kepenatan. Jadi ia amat berguna semasa puasa untuk menahan lapar
3) Meningkatkan kesan hormon. Pada sel, guarana menghalang enzim fosfodiesterase daripada menukar cAmp (pengantara maklumat ke 2) kepada 5Amp. Ia melengahkan dan meningkatkan kesan sebagai hormon dan ini akan mengembalikan fungsi fisiologi badan tertentu dan meningkatkan aktiviti badan 

Apa Guarana boleh buat?
1) Mengatasi kelesuan dan tenaga seksual
2) Membekalkan tenaga berpanjangan
3)Mengatasi dan membantu pencernaan (Diarrhea)
4) Penahan lapar (Membantu menurunkan berat badan)
5) Neuralgia (sakit urat/saraf) dan kesakitan ringan
6) Memudahkan pernafasan (Boleh membantu asma)
7) Sindrom sebelum datang bulan (PMS)
8) Menguatkan otot jantung
9) Mengurangkan atau menghilangkan demam
10) Mencegah jangkitan
11) Membuang air berlebihan
12) Membantu sakit kepala dan migrain
13) Membantu mencairkan darah
14) Anti oksida



Kandungan Red Guara Cafe
Kopi Arabica
– Kafein rendah, 70% Arabica, 30% Robusta. Ditanam 2000 kaki dari aras laut
Guarana (Paulina Cupana)
– Herba penyembuh Hutan Amazon, Brazil. Mampu menyembuhkan cirit-birit, cegah aterosclerosis /cardiovascular (akibat pemendapan pembuluh darah), meredakan kesakitan, menghentikan pendarahan, penggalak saraf, bersifat anti-oksida sesuai untuk merawat darah tinggi, penyembuh demam, pereda migrain dan sakit saraf (neuralgia). Dalam bentuk tonik, diminum oleh kaum wanita Red Indian semasa datang bulan, senggugut, asma dan sakit-sakit sendi. Diambil oleh lelaki Red Indian supaya perut tidak lapar dan menambah tenaga dan stamina semasa pergi berburu. Di Eropah, guarana diumpamakan sehebat Viagra.
Ubi Bit Merah (Beta Vulgaris)
– Bersifat anti-kanser b agus untuk merawat kanser, menjana tenaga, sakit pinggang, bersifat anti-oksida
Yis Beras Merah (Monanscus Purpuruees)
– Melembutkan salur darah yang keras, sangat bekesan mengatasi penyakit darah tinggi, keracunan, kanser, kencing manis, parkinson atau strok. Amat bagus untuk orang yang sedang berdiet
• Krimer Soya
– Susu tenusu tidak digunakan sebagai krimer kerana ia akan menghapus khasiat dalam kopi guara



Testimonial Red Guara Cafe

Testimoni 1

Saya sudah pun mencuba guara coffee ni selama 3 minggu dan saya minum 2 kali sehari pagi dan petang. Saya amat terkejut sekali bila timbang berat badan semalam, berat saya sudah pun berkurangan sebanyak 5kg…Patutlah baju2 saya dah longgar…ditambah lagi semasa puasa ni dan mengambil guara coffee semasa bersahur, kenyang hingga berbuka..bila nak berbuka pun, tengok makanan pun dah tak heran dah. Terkejut betul, saya tak sangka sungguh saya sudah kehilangan berat sebanyak 5kg dalam 3 minggu selama saya minum guara coffee ni…kalau macam ni lah keputusan dan hasil selepas minum guara coffee ni, saya akan terus minumnya sehingga berat badan saya ke tahap ideal.

Testimoni 2

Terima kasih kerana introduce aku Guara Café keluaran DCL ni… Aku nak kongsi bersama awak pengalaman aku sendiri minum Guara Café DCL ni…aku mula mengambil Guara Café 2 sachet sehari, di mana aku minum satu paket pada waktu pagi semasa breakfast dan satu paket lagi semasa tea break iaitu jam 3 atau 4 petang….Berat aku plak 58kg, ukuran keliling perut 39 inci (Buncit tu!!!)…yang lain2 plak, aku tak ukur sebab aku hanya concentrate pada perut dan berat je….. Semalam iaitu aku telah pergi ke klinik kerana anak sakit, tak tahan tengok penimbang digital kat klinik tu…terus aje aku timbang berat aku tu…DAN!!!!!!….tau tak, aku baru je ambil Guara Café tapi berat badan aku telah berkurangan sebanyak 2kg…!!!!! Nurse kat klinik tu kata, “akak, berat aku sekarang ni ialah 56kg…”….aku langsung tak sangka dan tak percaya, so, nurse tu suruh aku naik balik atas penimbang tu, dan…memang betul…berat dah 56kg…aku telah hilang 2kg…..gembiranya hati tak terkata…. Pas tu bila sampai kat rumah, aku ambil pita pengukur, nak ukur keliling perut pula…, eh…betullah…ukuran perut pun dah kurang 1 inci, sekarang dah jadi 38 inci…Hebat juga Guara Café ni…dah ler murah, tapi kesan dia power giler lah…aku puas hati!!! FYI…, sejak aku mengambil Guara Café ni, aku selalu je ke toilet, bukan untuk buang air besar, tapi buang air kecil…adakah itu satu cara lemak kat perut disingkirkan? Mungkin juga kot…

Testimoni 3

Saya nak share pengalaman minum Guara Café …saya sangat puas hati dengan Guara Café DCL ni sebab bagi saya ia mengenyangkan dan selera makan saya dah tak macam dulu lagi yang mana asyik nak makan je… Tapi sekarang sejak minum Guara Café ni, selera makan saya telah berkurang dan berat saya juga telah turun sebanyak 1.5kg selepas 7 hari meminumnya…terkejut juga..tapi saya memang gembira tak terkata… Guara café ni tak lah mahal, memang berbaloi meminumnya, lagipun sedap…memang tak rugi mencubalah…terima kasih sebab promotekan guara café ni ya…kalau tak, takkan kenallah saya ngan Guara Café ni…orang kata “TAK KENAL, MAKA TAK CINTA…” semoga saya juga boleh turunkan berat badan hanya dengan guara café DCL yang bagus punya ni…

Testimoni 4

Saja nak share kat engko ler..I dah try guara café DCL tu…sedap…memang mengenyangkan…I suka sangat ngan coffee ni..asben pun suka sedap kata dia..he..he..he.. kalau macam ni, nak jadi ahli DCL ler..dapat juga beli pada harga ahli..kan..? boleh bagitau tak caranya nak jadi ahli ni..? lagi satu nak kongsi ngan you…berat I dah kureng 2.8kg selepas 2 kotak minum guara café ni..boleh tahan gak yer coffee ni…lagi best..coffee ni tak pahit..perut I pun rasa macam dah kempis sikit, apa tidaknya, selalu je buang air kecil sejak minum coffee guara ni, pernah masa hari pertama minum coffee ni, tiap 15 minit, I mesti akan ke tandas buang air kecil, padahal I tak minum air banyak, tapi dengan hanya minum guara coffee tu, terus saja I akan buang air kecil, tandanya lemak cair lah tu, bukan.

Testimoni 5

Guara café tu… .wow, sedap dan mengenyangkan…memang bagus jika diambil semasa puasa nanti… Sejak minum guara coffee tu, saya mesti akan ke toilet..buang air kecil Saya memang puas hati lah ngan guara coffee ni…dah lah sedap, mengenyangkan lagi..harap berat badan saya akan turun lepas ni

Testimoni 6

Sebenarnya saya ni sebenarnya tak suka minum kopi atau tea, tapi sejak mencuba kopi guara ni, rasa macam dah suka sangat minum kopi. Rasanya yang sedap dan mengenyangkan sememangnya telah menukar selera saya dari tak suka minum kopi kepada sangat suka minum kopi sekarang ni. Saya nak ambil kesempatan ini untuk ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan produk kopi guara ni, kerana khasiatnya yang tak ternilai amatlah mujarab sekali.

Testimoni 7
Azmi B. Abd. Aziz, 43 Tahun.
Masalah : Sakit Lutut, Migrain dan Sakit pinggang.
Produk yang diambil : Red Guara Cafe
Apabila saya mengamalkan produk DCL Red Guara Cafe, Badan saya ringan, sakit lutut saya beransur pulih, migrain saya hilang, sakit pinggang saya sembuh sama sekali.
Testimoni 8
Kisah aku dan Ibu Mertuaku..
tersebut al kisah... demam Red Guara Cafe di Kg Parit ***, Muar, Johor..
ketika ibu mertua dtg rumah.. ku hidang minum rgc.. dia kata sedap kopi ni..


bila ibu mertuaku balik kg, ku bekalkan sekotak.. kut kut rindu nak coffee yg diminum di rumah menantunya..
hujung bulan kemudian, nak balik kg.. ibu mertua pesan bawa balik 3 kotak.. ada makcikku dah jatuh cinta juga dgn rgc.. kata makcik, lepas menoreh, ada tenaga lagi nak kemas rumah, masak, cuci lantai.. bla bla bla..


bulan berikutnya, ibu mertua pesan lagi.. bawa balik 10 kotak.. makcik dan jiran sebelah rumah nak order.. kehebatan Red Guara Cafe dah jadi buah mulut saudara mara.
sabtu lepas.. ibu mertua pesan bawa balik 20 kotak... makcik, jiran sebelah rumah dan org kampung sini dan kampung sebelah tunggu bekalan red guara Cafe.. bila berkumpul heboh diperkatakan kehebatan Red Guara CAfe...
hanya yg dah merasa saja tau kehebatan Red Guara Cafe...
walaupun ibu tidak pergi kelas info, tapi cukup hebat berkongsi kebaikan dengan org kampung..
terima kasih ibu mertuaku..
Testimoni 9

Produk DCL bernilai
Saya beli RGC banyak tu sebab dah suka sgt minum. Mmg tahan lapar. Sampai t/hari, time posa2 ni nampak bertenaga je. Kalau x, nak gelak pun tak larat. Poyo jer.. Time buka pun sy mkn x byk mana.. senang2 je turun 2 kg sejak posa ni.


Yg bestnye nk story.. Asben sy sakit2 sendi.. Kalau time sakit, selalunya mmg teruk la. Tak larat buat apa2. Sabtu last sebelum posa tu dia sakit, tp saya terpksa tinggalkan sebab nak gi ngajar kelas tambahan. Bila saya balik, saya expect dia tgh tido la, rehat2 sbb tinggalkan dia tadi tgh sakit.


Tau dia tgh buat apa..tgh vakum bilik, pastu kemas2 rumah.. sidai2 baju gitu.. sejuk ati memandang.. Pikir2 balik, baru sy teringat, sy tinggalkan breakfast, sekali dgn rgc satu mug kat bwh tudung saji... Tu la kesan yg sy nampak.. Very Happy


Mekasih ye kak..
Testimoni 10

Zax - dari Pandan Jaya
mmg berkesan bg zax le....pasal last week kaki zax mmg kerap sakit klu berjalan..
tp semalam zax berjalan jauh dr ofis ke lrt lpas tu ke dr lrt ke rumah kaki xda crammed mlah bertenaga...psl dlm pkul 3ptg smalam zax minum rgc...
mlm td hesbend asyik sedu jerk..pasl smlm 1 hari x amk rgc langsung..lpas tu dia amik rgc...xda sedu dah..mknanye skangni x lh tggl amk rgc...tq le..
lps ni nk minum bidadari lk..
hukhuk..mna thu dpt baby bidadari...hikikhikhihk
Testimoni 11

Saya sudah pun mencuba guara coffee ni selama 3 minggu dan saya minum 2 kali sehari pagi dan petang. Saya amat terkejut sekali bila timbang berat badan semalam, berat saya sudah pun berkurangan sebanyak 5kg?Patutlah baju2 saya dah longgar?ditambah lagi semasa puasa ni dan mengambil guara coffee semasa bersahur, kenyang hingga berbuka..bila nak berbuka pun, tengok makanan pun dah tak heran dah. Terkejut betul, saya tak sangka sungguh saya sudah kehilangan berat sebanyak 5kg dalam 3 minggu selama saya minum guara coffee ni?kalau macam ni lah keputusan dan hasil selepas minum guara coffee ni, saya akan terus minumnya sehingga berat badan saya ke tahap ideal.
Testimoni 12
Terima kasih kerana introduce aku Guara Caf? keluaran DCL ni? Aku nak kongsi bersama awak pengalaman aku sendiri minum Guara Caf? DCL ni?aku mula mengambil Guara Caf? 2 sachet sehari, di mana aku minum satu paket pada waktu pagi semasa breakfast dan satu paket lagi semasa tea break iaitu jam 3 atau 4 petang?.Berat aku plak 58kg, ukuran keliling perut 39 inci (Buncit tu!!!)?yang lain2 plak, aku tak ukur sebab aku hanya concentrate pada perut dan berat je?.. Semalam iaitu aku telah pergi ke klinik kerana anak sakit, tak tahan tengok penimbang digital kat klinik tu?terus aje aku timbang berat aku tu?DAN!!!!!!?.tau tak, aku baru je ambil Guara Caf? tapi berat badan aku telah berkurangan sebanyak 2kg?!!!!! Nurse kat klinik tu kata, ?akak, berat aku sekarang ni ialah 56kg???.aku langsung tak sangka dan tak percaya, so, nurse tu suruh aku naik balik atas penimbang tu, dan?memang betul?berat dah 56kg?aku telah hilang 2kg?..gembiranya hati tak terkata?. Pas tu bila sampai kat rumah, aku ambil pita pengukur, nak ukur keliling perut pula?, eh?betullah?ukuran perut pun dah kurang 1 inci, sekarang dah jadi 38 inci?Hebat juga Guara Caf? ni?dah ler murah, tapi kesan dia power giler lah?aku puas hati!!! FYI?, sejak aku mengambil Guara Caf? ni, aku selalu je ke toilet, bukan untuk buang air besar, tapi buang air kecil?adakah itu satu cara lemak kat perut disingkirkan? Mungkin juga kot?
Testimoni 13
Saya nak share pengalaman minum Guara Caf? ?saya sangat puas hati dengan Guara Caf? DCL ni sebab bagi saya ia mengenyangkan dan selera makan saya dah tak macam dulu lagi yang mana asyik nak makan je? Tapi sekarang sejak minum Guara Caf? ni, selera makan saya telah berkurang dan berat saya juga telah turun sebanyak 1.5kg selepas 7 hari meminumnya?terkejut juga..tapi saya memang gembira tak terkata? Guara caf? ni tak lah mahal, memang berbaloi meminumnya, lagipun sedap?memang tak rugi mencubalah?terima kasih sebab promotekan guara caf? ni ya?kalau tak, takkan kenallah saya ngan Guara Caf? ni?orang kata ?TAK KENAL, MAKA TAK CINTA?? semoga saya juga boleh turunkan berat badan hanya dengan guara caf? DCL yang bagus punya ni?
Testimoni 14
Saja nak share kat engko ler..I dah try guara caf? DCL tu?sedap?memang mengenyangkan?I suka sangat ngan coffee ni..asben pun suka sedap kata dia..he..he..he.. kalau macam ni, nak jadi ahli DCL ler..dapat juga beli pada harga ahli..kan..? boleh bagitau tak caranya nak jadi ahli ni..? lagi satu nak kongsi ngan you?berat I dah kureng 2.8kg selepas 2 kotak minum guara caf? ni..boleh tahan gak yer coffee ni?lagi best..coffee ni tak pahit..perut I pun rasa macam dah kempis sikit, apa tidaknya, selalu je buang air kecil sejak minum coffee guara ni, pernah masa hari pertama minum coffee ni, tiap 15 minit, I mesti akan ke tandas buang air kecil, padahal I tak minum air banyak, tapi dengan hanya minum guara coffee tu, terus saja I akan buang air kecil, tandanya lemak cair lah tu, bukan.
Testimoni 15
Guara caf? tu? .wow, sedap dan mengenyangkan?memang bagus jika diambil semasa puasa nanti? Sejak minum guara coffee tu, saya mesti akan ke toilet..buang air kecil Saya memang puas hati lah ngan guara coffee ni?dah lah sedap, mengenyangkan lagi..harap berat badan saya akan turun lepas ni
Testimoni 16
Sebenarnya saya ni sebenarnya tak suka minum kopi atau tea, tapi sejak mencuba kopi guara ni, rasa macam dah suka sangat minum kopi. Rasanya yang sedap dan mengenyangkan sememangnya telah menukar selera saya dari tak suka minum kopi kepada sangat suka minum kopi sekarang ni. Saya nak ambil kesempatan ini untuk ucapkan terima kasih kerana memperkenalkan produk kopi guara ni, kerana khasiatnya yang tak ternilai amatlah mujarab sekali.
Testimoni 17
Mula-mula amik Guara cafe on the 4th April 2005...Mula2 tu lambat gak nampak jasil...jarum penimbang tu cam berat je nak turun..tapi setelah seminggu Siska tak naik atas penimbang tu...terkejut gak..turun 8 kg..So..almost 1 1/2 bulan amik..berulang kali gak naik atas penimbang tu kot2 dia rosak.. But I noticed...sejak amik GC ni..desire nak makan nasi tu kureng sikit...mkn pun sebab terpaksa..tu pun weekend je So..pada sesapa yg belum try GC ni..cubalah...so far tak de lak side effect...In fact kencing pun lawas je.

Testimoni 18
PA amik RGC sejak bca testimoni dalam MDC ni dulu laa..masa tu lum join pun lagik..mmg tgh mencari2 ubat2 utk slim melimkan badan..masa tu berat dalam 84kg..bulat, debab, berat, kusam..dan segala yg seangkatan dengannya.. Start 2 minggu sebelum puasa 2004..Buat Atkin Diet sambiul minum GC...Alhamdulillah..dalam 2 minggu pertama je dah turunkan dalam 9kg..Pa teruskan betul2 masa bualn puasa..Alhamdulillah...rasa lapar kurang (angin banyak keluar..berdesup desap keluarnya)..PA yg ada gastrik ni pun, Alhamdulilllah takder gastrik sepanjang bulan puasa..malahan makin bertenaga..tak rasa sangat macam berpuasa (tak rasa lapar laa)..dari 1 hari puasa..sampai la ke 30 hari puasa..Alhamdulillah, bertenaga sungguh, bdan pun makin ringan..tup..tup..raya dah boleh bergaya dengan BAJU KEBAYA..wahhhhhhh....kalo masa dulu, nak masukkan lengan dalam baju kebaya lama tu pun tak muat, apatah lagik badan...tapi kali ni, baju2 lama semua dah boleh pakai...dari 84kg..skang dah dapat 64kg..tapi, penurunan berperingkat laa..bukan berdesap jer turun..bahaya lak kt jantung.. Tapi, bila somi ku nk minum GC utk tenaga tambahan..mmg badan bertenaga, BUT, berat dia pun ikut turun gak..alahaiiiii...dah la dia semulajadik slim....susahhhh tullaaaaa....
Testimoni 19
tapi semenjak amik gc ni perut dah tak buncit , selera mkn pun dah kurang. walaupun kurang mkn tapi tak penat/letih...dan sekrg ni migrain dah lama takde,...senggugut pun dah takde.
Testimoni 20 
nk cite skit... semalam rasa tak sihat..lemah je badan sepanjang hari...dr pagi muntah2..pas tu kuar masuk toilet...penin semuanya... ntah mana le silapnya...risau gak takut 'tereksiden' ke...tapi takkan le..sebab baru 2 hari habis period.. masa lunch, sempat le..'melelong2..' gi klinik..la tu jugak dr kasi telan ubat...tapi balik ke opis..muntah balik...pas tu..rasa panas sgt...air-cond dlm bilik tu..betul2 atas kepala..tapi baju rasa basah dgn peluh...! lepas keja..balik rumah, abang bancuhkan guara cafe semug..baring kejap..alhamdulillah..hilang terus rasa nk muntah dan pening2... sebenarnya dah 4-5 hari saya tak minum gc...belum gi top up stok yg dah habis..kalau tak mmg jarang tinggal gc..mesti minum sekurang2 sehari satu mug. sejak lahirkan anak ke 4..10 bulan lepas..mmg badan segar dan sihat je...sejak kenal produk2 dcl...tak de lagi masalah yg besar2..semalam tu je..cam pelik skit..tapi alhamdulillah..ari ni semuanya OK!..dgn semug guara cafe!
Testimoni 21
Masalh sakit pinggang,mgrain, kebas kaki & tgn.
Saya menghidap skit pinggng selama 8thn. Dah cuba mcm mcm ubat tp tetap tak berubah. Bila saya cuba RGC dan nuAge, penyakit saya semakin berkurangan. Bdn dh mula keluar peluh. Tenaga batin saya juga OK dn tubuh btambah ringan dan cergas.
*Saad bin SumSum, puchong49thn




0 comments: