Pixy





Refill 2 way foundation cake  = RM10.00 sahaja

Cara nak dapatkan rujuk www.myjuliaes.com - klik coupon to redeem

- Sementara stock promo masih ada.
- Free post jika beli 3 barang dari web ini atau dengan barang bertanda **


AWAS! dapat lebih murah..?? AWAS tiruan!!








JW Review :

Hi all. Sis julia di sini.. Pernah dgr Kryolan?
Pernahkan.. Kryolan ni byk digunakan oleh make up artis even mak andam.
Mmg menggunakan Kryolan hasil terbaik tp kalau siap gaya korang akan nmpk mcm tepung komak.. tp utk photo shoot mmg cun tp harganya punya la melampaui batasan..

Kini.. bertemunya sis dgn make up artis/pengantin ni.. memberi jwpn yg penuh makna..
Korang tengok la kt bwh tu.. dgn tu saja korang dh mampu stand lebih dari biasa.
Yang penting nya sis tak suka yg remeh temeh ni..
Dgn Pixy ni.. dlm kete pun sis boleh siap! hehe
Ni Rahsia di sini tau..

5 sebab mengapa anda harus
memiliki PIXY !!! :

1. Make up anda akan bertahan lama
2. Bertindak sebagai dwi cara
3. Tidak bercapuk walaupun muka sedang berpeluh
4. Harga murah tapi berkualiti seperti mahal!!
5. Kulit kelihatan gebuss and mantep!!


PIXY UV WHITENING STICK FOUNDATION


Natural beige& Yellow Beige

My favourite!
If sis nk cepat, sis cuma pakai ni je.. tak yah nk alas alas bedak lagi.
Kulit jadi sekata sangat n nmpk begitu soft dan semulajadi (ini yg penting)

Alas bedak praktis dan mantop!
  • Dapat menutup kekurangan pada wajah
  • Long Lasting (tahan lebih lama)
  • Kecil dan mudah di bawa.
Sangat disyorkan untuk :
  • menutupi pori2 yang besar
  • bekas2 parut jerawat atau cela yang tidak sekata
(Sementara nak rawat tu, boleh la cover dulu kan)

ACTIVE WHITENING
  • Natural Whitening Powder membuat kulit tampak lebih putih dan cerah!
  • Melindungi kulit dari sinaran matahari
  • Mengandungi Vitamin C.
EXTRA MOISTURING
  • Jojoba Oil untuk melindungi kulit kering.
ACTION
"24-Hours Whitening Treatment system"
  • Dengan pemakaian rangkaian PIXY UV Whitening Base Makeup dan skin care untuk kulit tampak lebih putih.

Cara2 Pemakaian :

  • Oleskan pada area tertentu, ratakan dengan span atau hujung jari.
  • Oleskan kembali pd kawasan yang bernoda yg terlalu ketara dan tidak sempurna untuk hasil menutup yang lebih rata.
  • Kemudian sapulah compact powder pixy atau miyami seperti biasa.

Awas : Jangan terlalu menekan span atau ujung
jari, jika tidak lebih banyak foundation melekat di span/jari bukan di muka


Klik gambar bawah ni jika mahu beli Two Way Cake  -Pixy !



PIXY TWO WAY CAKE 


Bedak pixy ni 2 way compact powder.

Fungsi :
-kalo pakai span kering, jd compact powder biasa
-kalo pakai span basah, jadi mcm foundation..

So far pakai pakai span kering pun effect dh mcm foundation..

Sedikit info pasal PIXY:
- 2 way cake ( foundation + bedak asas )
- with UV Whitening
- SPF 15
- Dermatollogically Tested


Panduan Memilih Warna :

  • PIXY Ivory untuk sesuai untuk si kulit putih /cerah
  • (putih kemerahan)
  • PIXY Natural Beige sesuai utk kulit sederhana cerah
  • PIXY Tropical Beige sesuai utk kulit sawo matang/hitam manis
3 warna ini adalah amat di syorkan dan paling match untuk kulit org Asia.

Apakah kelebihan bedak asas PIXY?

- menjadikan kulit gebu dan semulajadi
- sapuan alat solek lebih sempurna
- mampu menutup masalah kulit seperti jeragat dan jerawat.
- solekan tampak semulajadi

Tips

# kulit berminyak
- pilih warna yang lebih 'beige'. tapi klau yang berkulit gelap, pilihlah bedak asas yang bersesuaian dengan warna kulit agar muka anda tidak bersopak.
- disarankan menggunakan bedak asas yang bermotifkan 'two way cake' atau 'stick roll on'.

# kulit kering
- bedak asas kuning kecoklatan atau 'creme'.
- Lebih elok menggunakan bedak asas yang berbentuk cecair kerana boleh menutup wajah yang kering agar lembab dan sekata.

# kulit kombinasi dan kering
- pelbagai bedak asas boleh digunakan bergantung pada warna kulit yang dimiliki.
- bagi mereka yang berkulit cerah dan sawo matang, warna natural adalah sesuai.

# kulit putih
- pilih warna bedak asas yang sedikit gelap daripada kulit.
- bagi bahagian kening pula, pilih warna coklat atau coklat gelap.
- jangan menggunakan celak mata berwarna hitam kerana menjadikan anda bertambah garang.

# kulit gelap
- jangan memilih bedak asas yang terlalu terang atau gelap.
- pilihlah warna coklat atau coklat gelap.
- gunakan separah sahaja celak mata di bahgian bawah.
- untuk maskara pula, pilih yang sama dengan bulu kening

# kulit sawo matang
- gunakan pembayang mata berwarna oren, coklat dan hitam. warna oren menjadikan mata lebih segar, hitam menjadikan mata yang sepet lebih menyerlah dan warna coklat juga.
- pilih warna coklat dan coklat gelap untuk ukiran kening pula.
- pasanglah bulu mata dibahagian tepi sahaja agar nampak nutural.

Testimonial dalam internet untuk panduan :

Quote:
Originally Posted by kaklong View Post
Maybe ada yg segan nak try Pixy..sbb murah kan . Tp pecayalah...kepuasan dgn pixy adalah 100% + jimat.
Yg best..kalau yg kulit oily...pakai pixy ni....lg lama..lagi glowing kesan dia..


Quote:
Originally Posted by princess_81 View Post
bump for TT...
nak tau tak lin, i gi umah bakal mertua i ahad lepas...dia cakap muka i nampak dah ok..maksudnya pimple and parut dah kurang la...tapi dia tak tau kalau cuci je pixy tu still nampak lagi parut2 pimple kat muka i ni...thanks to pixy...


Quote:
Originally Posted by hazirah View Post
slm kak,,
ari ni zira try kai cam akak sugest tu.. pas pkn fondation, tekap2 skit ngan yg compact gune span basah last baru span kering.. eh, perasan btmbah cun skit.n lebey thn lama..


Quote:
Originally Posted by princess_81 View Post
Nak update testi on pixy ni...sabtu lepas masa i bertunang i apply pixy natural beige guna span basah dengan tropical beige guna span basah...dan hasilnya marvellous...suka sangat...
mekap tu leh tahan sampai hampir 10 jam, touch up balik pun sikit2 je...bestnya...tunang i pun suka tengok mekap i tu...


Quote:
Originally Posted by insyi View Post
meh beli compact powder ni....
mmg best...akak dah beli dan dah guna.....
akak jarang guna span basah.....sbb kulit jenis oily...tak berapa sesuai...
akak guna span kering jer...tp mmg best.....
sbb...tekstur bedak ni halus....dan harga pun murah...mampu milik.....


Quote:
Originally Posted by nurmillionare View Post
Emmm lama tu sblm raya tahun lepas la...mmg puas hati sgt..mak pun pakai gak..mmg kulit nampak cerah la...gebu jer tengok kulit mak bila pakai...hehehee...kaknur kat langkawi la....nanti habis kaknur order kat sini jer...Insyaallah...


Quote:
Originally Posted by mini View Post
salam eizlien..
akak dah pakai bedak tu..
memang puas ati sesangat..
muka jadik gebuss sekali..
tak ya pakai BB cream bagai..hehe..


Gambar dari dalam internet

Testimonial using PIXY :

- normal use -
- using PIXY stick foundation and bedak natural + tropical beige-

- using bedak dengan penggunaan span basah only-
Nih dia gambar pic membe tunang menggunakan alas bedak PIXY!







(ini ialah penggunaan hasil gabungan 2 jenis PIXY. cerah & sawo matang )








.

Website counter



1 comments:

Kisah Sufi said...

kuli saya jenis sawo matang n saya dah guna pixy tropical beige..memang menakjubkan..tak bertompok, ikut warna kulit n yang nyata dapat cover saya punya parut..memang berbaloi2..harga pun murah..tapi camaner kita nak taw pixy ori n tiruan ek?