Miyami 2way Foundation





Light

Medium

Dark
Code: 5206
Code: 5207
Code: 5208



Miyami Two-Way Foundation (13.2g)
Normal RM28.00

JW Members:
No Offer but we give you RM25

Promo Mar25-Apr24
RM16.80 only

• Silky-smooth combination of foundation and powder
> krim asas _ bedak yang licin bak sutera (mmg sangat halus)

• Gives a long-lasting, flawless finish
> Berkekalan, lebih lama pakai lebih cantik.

• SPF15 protects against harmful sunrays
> ni yang penting.. anda SPF15 untuk perlindungan daripada cahaya matahari


Tips memakai bedak Miyami

Bedak ni digunakan oleh banyak make up artist/ celebrity. My office kat ntv7 semua yang muka keluar TV beli bedak ni.
Bukan sebab murah sebab dia jenis stay lama.
Lagi satu, dia bukan untuk touch up tapi boleh digunakan sbg foundation jika pakai span.

Untuk lagi blend, gunakan span basah (dari Kryolan lagi bagus) dan effect dia macam bedak MAC Studio tech. Tapi kalau pakai span basah, lagilah cepat bedak tu habis.
Sapa2 yang pernah guna Maxfactor, effect dia sama.


Testimonials

#1
first pakai bedak 2 way pondation brand miyami..mmg bestlah..dah srasi ngan kulit muke..tak trasa lg nak tkr brand lain..dok pikir2 bli mahal2 nnti pastu try n error jek..tkt membazir plk..baik stay pd yg ada nih & yg dah sesuai ngan muke jek

pssst..stakat ni bile gi travel mane2, solat kat surau.. slalu je nampak org pakai bedak miyami lpas depa solat... lyn malu nak kuarkan bdk yg same..last2 gi toilet br tempek miyami...

#2
semalam baru beli miyami light ngan medium..
ok la miyami nie, sbb weird b4 pakai miyami nie pakai maybeline, kdg3 revlon, selalunya bila habis je mesti nak tukar brand lain lak..
sejak pakai miyami nie, rasa best sgt.. murah pun murah..

#3
nampak cam cokea jer tu...
hehehe.. mula2 memang tak minat langsung ngan jenama nie.. pernah nampak kawan pakai.. dlm hati kata alahai camne minah ni leh pakai jenama Miyami nie..
tapi enta camne, si eynda le ni dok promote kata bedak ni ok, make up artis pun pakai... hehehe... tu yg rasa nak try tu... so beli ler bulan Jan lepas... bila dah beli, ok gak Miyami ni, no bad, harga time offe pun murah..

#4
yer la kita kata best sebab sesuai muka kita, ada yg kata tak best mungkin tak sesuai ngan depa anywhere bagi saya yg mementingkan harga, saya ras bedak ni ok le kualiti setanding ngan harga dia

#5
ella, awal bulan haritu akak beli gak bedak ni. LIGHT punya la. not bad.
tapi kena pakai sapuan kering. kalau span tu basah, tak sesuai dgn kulit
nih. gatal gak kejap. tapi kalau pakai span basah, nampak lebih gebu la.

#6
mama ni yg suka kepoh2 pasal cosway pun...tak teragak beli bedak tu.
Tapi sejak kebelakangan ni...ramai plak yg kepoh2 kata bagus..udah le tergoda
gak. Tambah2 selalu jumpa artis beli benda cokea ni...semedang jumpa
kat stokist beli bedak...manjang tempek bedak tu kot. .

Dgn muka seposen...tanya le minah artis sorang ni...sbb nampak sengih2 aje ngan mama kat stokist..dia kata bagus..dan dia pun selalu suplier kat kengkawan nya.

Kawan mama dah pakai 4 tahunnnnnnn!!!!!!

#7
saya beli jenis medium, memang 2 way sya pakai kering jer kak, saya tak suka pakai basah, tapi tetap ok, dan sapuan jadi sekata, memang sapu bedak apa pun ok jer hehehehe...

#8
Buat sesiapa yg belum try tu, try le....tak rugi punya, insyaallah.....tapi kena pilih warna mengikut kesesuaian kulit sendiri ye....Jangan takut...kalau kena cahaya matahari atau berpeluh, muka tak bertompok-tompok malah akan lebih cantik & glowing lagi muka tu (ikut pengalaman lee)...insyaallah .

#9
Saya pon pakai bedak ni. Ok je....saya pakai yg medium....sapuan ok..sekata. Pastu tahan lama

#10
Ramai dengar komen yg positif pasal bedak ni...pembaca berita kat tv tu pun pakai.....

bedak Miyami ni mmg ramai Mak Andam dok cari kat Lynnda....
mmg depa suka sbb output mmg cantik....
tapi buat masa ni Lynnda baru terai Le Lan Vital nyer 2 way foundation tu... mmg marvellous la output dia...
cantikkkk....

so, kalau korang yg baru nak belajar teknik solekan, beli la Miyami atau Le Lan Vital nih.... tak rugi sbb murah jer.... texturenya pun cantik dan tak mcm bedak lain yg berdebu berderai sgt tu....

#11
malam semalam hubby takde. So, MY try pakai span basah... MY pun dap dap (macam lynnda cakap) tu... lepas dah kering sikit, MY amik span kering, MY dap, dap lagi... so hasilnya memang memuaskan!!!
bukan takat tu je... MY try make-up lebih kurang... dah siap kan... sekali tu tengok cermin...
tengok muka mcm artis. hehe

0 comments: