MIOR - Really GOOD!

 

Highly Recommended!

Miracle Bar for all head to toes problem








 
MIOR - Moor Facial Bar With IndinineLuxe™

Harga Jualan :-

RM 260 (1 bar) - utk 4 bulan kegunaan
RM 130 (1/2 bar) - utk 2 bulan kegunaan
RM 70 (1/4 bar) - utk 1 bulan kegunaan
RM 40 (1/8 bar) - utk 2 minggu


1/8 bar : 1cm x 1 cm x 1.5cm
1/4 bar : 2cm x 2 1/2 cm x 3cm
1/2 bar : 3cm x 2 1/2 cm x 4 1/2 cm
1 Bar : 6cm x 4 1/2 cm x 2 1/2 cm

JW PRICE :-

1 bar
Normal Price : RM 260.00
JW price : RM 245.00
JW Member Price : RM230.00


1/2 bar - untuk approx 2bulan
Normal Price : RM 130.00
JW price : RM 125.00
JW Member Price : RM120.00


1/4 bar - untuk approx 1bulan
Normal Price : RM 70.00
JW price : RM 65.00
JW Member Price : RM60.00


1/8 bar - untuk trial
Normal Price : RM 40.00
JW price : RM 35.00
JW Member Price : RM30.00

_______________________________________________________________



TESTIMONIALS


ACNE/PIMPLES


Before


After



Before


After



Before


After



Before


After





SKIN COMPLEXION
- Smooth , Fine lines, bright



Before


After



Before


After



Before


After



Before


After




ECZEMA PROBLEMS



Before


After



Before


After



OPEN PORES TESTIMONIALS
*Pores closed up



Before


After



Before

After



WRINKLE TESTIMONIALS



Before


After 3 minutes




Before


After 1 Day


OTHER TESTIMONIALS
Baca lagi di bawah...


*Untuk sis juliaes = Eumora terasa gebu di kulit muka, tp tindakan agak lambat, so bertukar kepada Mior.. glowing!


Latest Testimonials @ JW chatbox:

harnida:
hi sis, nak bagi testi jugak pasal mior ni. so far sy da guna x sampai 2 bulan, start dr 10 jun tuhari. hasilnya, excellent! muka sy yg agak kasar before ni, Alhamdulillah dgn izin Tuhan.,lepas pakaini kulit rasa gebu & tegang je. muka berseri2..minyak pn kurang..kulit da rasa lembap. rasa best smpai asyik nak pegang pipi sendiri. hee.. paling seronok bila hubby sy kata, "lembut la pipi syg ni, syg guna apa?" hee..sy senyum seronok je la.. Thanks sis, sy akan continue pakai produk ni. walaupun mahal skit, tp berbaloi!


sisjuLia:
yahoooo ,alhamdulillah..sis ikut senang
Skrg mior dh buat lagi best.. enhancement product.. nnti sis akan upkan sikit masa lagi.. yg ni double triple best dr yg ni
leh la harnida type kt sini..how u guna ..so semua org leh rasa apa u rasa.. sis pun mmg rasa jugak hasilnya .. so far family, kengkwn semua stick dgn mior dan tak sabar sabar diorg tu nk tau produk baru mior

harnida:
hee..tengkiu kak.mmg puas ati la pakai mior ni.actualy mmg dah lama cr mior ni. time tu sis tak jual lg, sy da sebok2 cr kat kedai, tp x jumpe.at last, sis jual, cpat2 sy beli.sy guna mior mcm sis sarankan. 2x sehari je, kurang 3 mins.dan after guna mior ni, sy mmg x pakai krim apa2 lg dah.pakai mior pn da ckup, syukurla =)

Bagi sis pulak.. mmg dh ramai yg tegur ni.. katanya bertambah cerah.. kulit muka pulak mcm pakai foundation.. smooth, matte je.. tp sbnrnya sis pakai air sembhyg... hahaha.. *poyo..cahaya keimanan kononnnnn... ok, ok!
sis pakai Mior lah! Alhamdulillah

lain-lain :

Sis Julia :
Alhamdulllah, kulit sis ni takde le problem sgt..
Mulanya sajalah nk try Mior pulak.. Dh guna Eumora sblm ni..Eumora Hasil yng bagus.. Kulit serta merta jadi licin dn gebu.. dn kulit jd tegang.. tp mengikut kat team, lan org lain keserasiannya.. jadi saja la nk try Mior pulak kot lagi serasai..

Jadi ty la Mior.. br je 2minggu dok try..dan smpi skrg mmg masih guna Mior sbb lagi sesuai.. kulit rasa tegang.. kulit makin sekata.. nnti la sis update lagi yer.. Target nk ksi kult tegang mcm belasan tahun. heheh.. Amin.

Selain tu, mmg sis happy sgt bila dh pakai Mior ni.. warna kulit dh sekata.. and bintik coklat yg sis ada sejak lahir ni dh pudar - ala mcm kulit mat salleh tu.. dot dot.. mmg sikit je tp manusia biasa la tak puas hati..comot je..kekekek.Tp tak sangka dgn Mior. warna dia leh pudar lak.. kakak sis yg tegur semlm sbb mlm td ada family dinner maaa.so ini personal recommendation.. sis dh guna Eumora dulu.. tp Mior terbaekkkkk. kulit sis ni allergic kt besi.. jadiif pakai rantai or apa apa acc yg besi bukan silver/plastic/emas mula la.tumbuh gatal2 ruam tu.geram pya pasal sbb semlm dok bergaya, habis sekeliling leher niada bintik2 merah dan gatal lak tugeram , mandi td cuci muka, letak je lebihan buih di tgn tu kt leher ni.. muhahah.. hilang !superb and kagum dgn Mior ni.kata org. dh cuba br leh rekemen.. so go a head.. We will consult u once u buy from us.


Hurm.. baca la pegalaman diorg kt bwh ni..
Lagi Testimonials

jem nak citer pasal pengalaman guna mior ni….. best la, jem memang ada masalah resdung, kulit muka lak berminyak dan berjerawat… masa mula2 basuh muka pakai mior tu ..muka rasa tegang… putih fuhh nampak cunn.. pastu bila pakai hari ke-3 tu jem dah terus dapat selsema & batuk… ini mesti dia nak solve masalah resdung jem… terasa la ulat berjalan kat muka ni masa pakai tu… sekarang ni dah rasa kulit dah ok sikit kurang berminyak…parut jerawat masih ada tengah tunggu dia nak pudar… muka pun rasa ringan je .. memang tak rugi beli sabun mior ni…

ju nak bagi testimoni gak..ju beli separuh mior..,terasa kopak gak duit..tapi alhamdulillah,dlm byk2 produk yang ju pakai selama hidup ni..sabun MIOR lah paling terbaik..memang betul2 berkesan..ju ni dari study dulu sampailah kawin,memang mcm2 produk dah cuba,dari mahal sampailah yang paling murah..tapi semuanya mcm menghabiskan duit jer..takde nampak kesan yang memuaskan..

ju nak bg tau jenis kulit ju..muka ju ni ada parut jerawat,jerawat pun ada 3,4 biji tumbuh..pastu kat dahi..mcm ada jerawat pasir..w/pun org tak nampak..tapi rasa tak selesa sb bila pegang rasa biji2 jer..kulit putih..tapi kkekadang tu mcm tak sekata..kusam sikitlah..

hanya 3 hari pakai MIOR..jerawat pasir kat dahi dah takde,clear terus..
jerawat yang baru nak tumbuh..terus tak jadi membasar..terbantut jadinya..hari ni tgk dah hilang..
jerawat yang dah sedia ada..kecut dah sekarang..tinggal bekas jer..
kulit muka rasa lembut,licin,gebu,ada pink2 kat pipi..pipi ni dah lah tembam..mcm pakai blusher jer..
yang pasti skrg ni..jerawat kat muka ju dah takde..

opss..lupa nak bagi tau,smlm gonyoh sabun mior kat rambut..bangun pagi tadi..terasa lembut sgt rambut ni..hehehe..sukanya..

jadi kesimpulannya..memang puas hati,walaupun mahal tapi berbaloi..takyah fikir produk lain dah..MIOR tetap di hati..

Ok,Nak bagi review
So far dah seminggu pakai MIOR,…
skin dekat muka no prob,…no breakouts or anything. Muka nampak fresh. Pores no changes yet coz my face is oily.
Nampak radiant,..sampai petang.
Tapi try gak kat celah2 tu, inner thigh
Walah,…skin yang kat situ dah cerah. Dulu bukan main guna scrub la,lotion la..He,he

okiess… nak share sket pasal guna sabun nie…
hari nie kira dah 4 kali guna lah ekk…so far bagusss
ms 1st taim guna smlm ada terasa gatal sket kat pipi tu…tahan je la…aku nie ada
jerawat kecik2 tu ha…tp lepas guna tu mmg muka terasa kejang …
2nd day pakai dah okie dah…jerawat tecit2 tu pun dah mcm npk x npk jerk…hehehe
pehtu muka aku cam cerah sket….ada pinkish2 sket.hua hua hua..(tu laki aku yg kata arr)
kesimpulannya aku suka sabun nie…sbb dia menyenangkan hidup aku…hahhaha
aku nie jenis manusia yg MALAS ya amat nak menepek2 krim kat muka nie…x kira ler krim mlm ka…siang ka…
mekasihh ler cik miorr oii

Lagi testimoni customer.. from my team

Daripada: s*** y***b
Untuk testimonial yg jujur, Su suka sabun mior. mmg ok sangat.
Panic skit hari tu sebab mior mengelupas tapi sebab akak kata biasa..so lepas3 hari dah pulih. Selama ni Su hantar anak ke sekolah pun kena sapu bedaksebab x dak self confident dgn naked face. Su ada jerawat degil yang beautician Su kata dah tukar jadi oil seeds(keras) dan hanya boleh pulih dgn laser... tapi setelah pakai mior lebihseminggu lebih ni Su terkejut oil seeds Su mengecik dan hampir x nampakdah. Jeragat masih ada lagi. All the best for your online biz. Till then, Wassalam, Sue

ni ada testimoni pagi.. kisahnya customer ni masuk web akak.. minta rekemen produk yg sesuai utk baby dia yg ruam seluruh badan.. akak pun syorkan sabun kesayangan kita nih.. Mior D'Pioneer Miracle Bar.. pagi ni dapat email dari customer tu..

Daripada: N**L*** Subjek: Mior
Salam akak, First of all, nak bgtau akak since mandikan baby ngn sabun MIOR tu kan, kulit dia dah rata n licin balik kak, baru 2 minggu pakai, biji2 halus kesan ruam tu dah hilang kak..syukur.. terima kasih kerana reccomend Mior ye

From: elly ***li Subject: Re: try plak Mior
Salam Kak elly nk beli mior lg.. seronok lah pakai mior....xyah beli cleanser lain lg dah....parut pun dh mengecil suma.. jerawat still kuaq tp xteruk cam dlu lah...stok still ada lg kan... mmg sgt suka la pakai mior ni...pasni nk suggest kat mmber2 plak...tp nk tngu result yg btol2 cun....hehehe.... n skg dh x mengelupas dh muka..just for 2 weeks only..n xsabaq nk tngu btol2 okeh muka...hopefully... so, bleh le beraya dgn hepy nya...

From: Z****h Subject: feedback guna mior
Assalamualaikum..... Terima kasih atas pengenalan mior & penghantaran yg efektif. Hari nie dh masuk 1 minggu sy pakai mior. Sy ikut step yg u syorkan. Kulit sy rasa tegang & white head pun dah hilang... Rasanye,x perlu sy pakai masker lg utk hilangkan white head! T-zone kurang berminyak,nampak shining glowing gitu. Cuma,healing crisis tu yg buat sy kurang selesa. Lepas 3 hari guna mior,keluar jerawat halus & muka rasa gatal.. Selalunya,berapa lama yek healing crisis tue?!

Tp,nak cantik punya psl sy thn je... harap2 x lama healing crisis nie,pastu harap2 kulit ku cantik gebu seperti yg kuidamkan Pasnie,sy nak order lg mior. Sy berminat nak tau camne step nak jd ahli yg modal RM600 tue!? Sy x pernah buat bisnes,jd minta tunjuk ajar dr u yea... terima ksih.

From: j** lynphan@yahoo.com Subject: Re: Mior Miracle Bar
hai.do u still remember me? I am a teacher who is teaching in Sabah. My skin is becoming better after i've trying Mior facial soap,but there are still some acnes coming out,I believe this is the process od detoxing.My skin condition is becoming well. i happy and thank god too..i will keep on using it ...

From: "nura*** jamaludin"
Assalamualaikum, Kak, walopun agak sengal jer testimoni ni....tp nk bgtau gak ler..hehe.. Mana tau ada yg mengalami masalah sama, leh try MIOR. Masa *** mengandung anak sulung dulu (8tahun dulu), *** kena jangkitan kat ketiak ni. Jadi gatal2 yg amat..duk garu jer sampai melecet. Lepas bersalin..sebulan camtu..dia ilang. Tapiiiiii.....berparut la..jadi gelap jer celah tiakku.. Bertahun2 duk sapu mcm2 krim..pakai deodorant yg kata boleh memutihkan pun..tak jadi apa. So..oleh kerana baru jer dapat MIOR...mandi td *** berMIOR separuh badan(kalo satu bdn pakai mior..kokak ler). Tenyeh la belakang leher..termasuk la tiakku..heheh..Saja la nk try kan. Masa nk pakai baju..saja belek2 tiak..hehe...waaaaaaa....surprisenyerr....part yg gelap tu...dh cerah skit la kak. Warna jd sekata..bersih jer tiakku..hahaha. Best sgt. So lepas ni..MIOR khusus utk muka dan tiakku..hahha.. Ok..tu jer la storynyer..tp xder la pic sebelum & selepas..malu ler..aurattt.. kalo ade yg tak cayer..lantak ler..janji ** tau THE POWER OF MIOR!! Sekian..macehh..

herry_licious
Hi all, Just nk share my experience after using this soap for 11 days..
My skin nie oily acne prone..tapi kebal dengan apa-apa skincare yg ada peeling nie..tk pernah pun mengelupas..

ok, back to Mior.. 1st day - fisrt time pakai, lepas cuci rasa kulit muka lembut, licin dan tegang..rasa best jek..

3rd day - bekas jerawat mula kering, parut-parut kecil makin pudar

4th day - kulit muka mula naik ruam besar-besar dan merah, jerawat kecik2 pun naik juga, penuh satu muka..muka i macam bengkak..gatal-gatal plak tuh..takut giler waktu nie, malu nk pegi ofis tapi terpaksa gi jugak, so control jerla walaupun orang tengok semacam, ialah dari licin tiba-tiba menggerutu sapa tk takut..

7th day - masih lagi bengkak, berjerawat, gatal-gatal dan merah-merah satu muka..teruk betul muka I kali nie..tk pernah lagi jadik camnie..husband dah bising, apasal muka jadik teruk sangat nie..tapi I cuba sabar lagi..cuba pujuk hati, ini cuma healing crisis macam yg u all suma cakap tuh..

9th day - sedar tak sedar, ruam-ruam merah dah makin surut, blackhead dan whitehead kt hidung dan area2 sekitarnya hilang terus, dahi dh licin balik, tapi saki baki jerawat kecik masih ada, kulit kt pipi dan dagu mula mengelupas..

11th day - hilang dah ruam-ruam tu suma, jerawat tinggal beberapa bijik dn nk surut dah, pores dh mengecil, kulit muka dh mula rasa licin balik, parut-parut kecil pun dah mula pudar..leganya rasa, hopefully, resultnya akan lebih baik lagi lepas nie..kesimpulannya sabun nie memang berkesan dan merawat kulit..I akan terus pakai sabun nie, insya Allah..

momimasrie just nk share pengalaman..selama ni jd silent reader je..pada satu hari tukan lps i pakai sabun mior ni..masa i nk pakai moisturiser tiba2 i npk byk sgt bende putih kat tepi2 hindung i..i agak bende tu mesti white head kot..nk kata i x cuci basuh..masa i nk kuar dr bilik air i dh kelebek habis dh muke ni..soknye tu..i p wat facial resdung yg guna asap tu..akak tu kata resdung i dh kurang..dia puji i pandai kontrol makan..i senyum sorg lah..coz i ni bukan jenis pantang bab makan2 ni..i rase mior dh banyu i utk kurangkn resdung..i luv u mior

navyna -
sy pon try pakai kat tiak.. mmg nmpk la beza dia... kaler badan ni mmg x sekata... dr tiak sampai tgn gulap... jauh sgt beza ngn badan.. pastu kat tiak ari tu ada mcm bekas jerawat... tp bkn jerawat.. kan kdg bila mulu tiak tumbuh bwh kulit, dia membengkak kan..

so bila dah berjaya cabut tu, bengkak tu stil ada n luka sket la sbb kena korek2 ngn jarum.. masa nk mandi, tepekkan mior kat situ... dah habis basuh muka, baru mandi.. pas mandi, tgk2 bekas luka yg mcm jerawat tu mengecut n kering... ni tiap kali nk mandi, mesti tepek mior kat tiak... dh hampir sekata la ngn badan.. tgn je yg takleh nk cerah... syg lak nk bermandikan mior seluruh bdn...

p/s: jgn lak ada yg demand nk tgk gambo before n after ya...

meera_cute
ok..my first testi after gna mior..actually bru brapa ari je gna mior ni..
but masa first time gna tu..kat atas idung aku ni ade parut coz aku gatal tgn gi picit jerawat yg ade atas idung aku ni aritu tetiba tetinggal parut wane itam..

aku mmg tension sgtla bila tgk parut kat idung aku tuh..then aku pn try la pakai mior.. aku gosok2 kat satumuka termsuk kat parut tu then tggu la 3 minit..pastu aku rasa cm kulit muka aku dry sgt..then aku pakai la plak moisturizer..
brula muka rasa cm ok sket..dalam beberapa jam pastu aku nmpk kulit kat idung aku ni menggelupas..aku biar je la..then malam tu aku tgk kulit kat idung ni stil menggelupas lgi.. aku pn risau gak la..igt xsesuai ke ape..skali aku cuba kuis2 ngn tgn aku kat parut tu..sbb aku nmpk cm ade kulit gelupas gak kat prut tu..pastu aku tgk cm leh tarik je kulit tu..aku pn trik la kulit yg gelupas kat prut tu..tetiba parut yg itam tdi tu terkeluar skali ngn kulit tu..so parut aku tu da xde lagiii!! da ganti ngn kulit bru!..

aku happy la sgt2 x terkata..yela parut yg aku igt mmg xleh ilang dlm msa sgkat ..tetiba ilang lepas pertama kali pakai mior..so aku mmg kagum sgt la ngn kesannya..aku pn teruskn pakai..skang lepas pakai beberapa ari aku nmpk prut jerawat kat dahi dh makin kurang..so far memag puas ati sgt2..aku beli yg 1/8 bar je..ni la first product yg leh wat aku impressed sgt2..xrugi korang try..memag mabeles la!! huhu..

RE: SABUN MIOR From: "nor****@smebank.com.my"
salam Saya dah try mengunakan sabun Mior tu dgn mengikuti cara2 di dalam web akak Al-hamdulilah...kulit saya terasa begitu lembut sekali... masa saya perap selama 3 min tu...terasa wajah saya tegang....tapi selepas mencucinya, tak lama selepas tu saya lihat bebayang hitam bawah mata berkurangan,garis kedutan di dahi saya juga berkurangan.....

kulit kat dahi ni nampak tegang dan rata je... skarang ni saya gi kerja pakai day cream, tak perlu nak pakai power tebal2 lagik dah.....wajah terasa ringan dan tak sembab lagik...begitu ketara sekali kak....cepat betul kesannya....padan le dgn harga dia tu ye....hehehe

Testimoni terbaru ..

eff***: salam
eff***: kak.
s : salam..
eff***:rakus tul cousin aku pakai mior
eff***:huhuhu..
eff***: aku nk beli 1bar lak pasni
eff***:nmpk panau dia makin menipis..
s:wah wah..
s:cun tu..
eff***: ngan bekas2 jerawat skali nmpkmakin menipis
s: pegh.. amik gambar le..
s: kasi testimoni
eff***: silap ler..aku x amik pic
eff***: cousin aku duk hostel ler..
s: alahai
s: takpe.. ayat ni pun boleh jadi testimoni..
eff***: kalo aku blk mgu ni aku kasi snaplaa
eff***: sbbx 100% baik lg panau dia tuu
s:hahaha.. cun tuh..
eff***: tpdh nmpk laa kesan dlm masa 1week..
eff***: lps ni aku angkat 1 bar



Pendek kata masalah kulit, sap sap soi je Mior akan bantu utk rawat..
meh le cuba...
_________________________________________________________



When you have experienced MiOR, the unprecedented effect will be shown on your face!

For people who have the skin condition as:

1) Big Pore size - Become smaller and close up eventually as continue with MiOR

2) Acne/Pimples Problem - Pimples dried up, Acne problem solved

3) Wrinkles - Skin become smooth, wrinkles disappeared

4) Loose/Saggy skin - Firm up

5) Freckles - Lighter

6) Oily Skin - No more oily skin

7) Dry Skin - It Moisturises

8) Eczema Problem - It helps on Eczema problem
- please see testimonials

9) Skin becomes fairer (if continue with Mior)

10)Glowing Skin

and more.. read futher below




_____________________________________________________________









Sabun ke ni? Nak kata yer bukan.. tapi lebih best dipanggil Miracle Bar.
Mior ni ada Heilmoor Clay (*pe tu?) dari Austria.. bc kt bwh.

Mior jugak ada Indinine Luxe (**alga) untuk penjagaan kulit kita.


Heilmoor Clay?

Lumpur istimewa ini didapati di Austria, wujud lebih dari 3000 tahun dan mengandungi lebih dari 700 jenis herba dan tumbuhan di dalamnya yang sangat bagus untu kesihatan kulit.


IndinineLuxe™?

Formulasi unik yang tercipta dari algae yang kaya dengan anti-oksida, vitamin, mineral dan kebaikan lain yang mampu mengembalikan keremajaan dan kecantikan kulit.


Indinine Luxe yang tercipta melalui proses nanotechnology membantu proses penyerapannya lebih cepat ke dalam kulit. Keupayaan untuk membaikpulih sel-sel kulit berlaku dengan lebih pantas menjadikan kulit sihat, segar dan awet muda.

Sabun ini berupaya meresap pantas ke dalam epidermis dan melakukan pembersihan (detoxification) secara menyeluruh. Selepas penggunaannya kulit terasa seolah-olah selepas melakukan rawatan spa!

_________________________________________________________

Sabun ini sesuai untuk semua jenis kulit:

Berminyak, Sensitif, Kering, Normal, Berjerawat, Bersisik, Berparut, dsbnya malah sangat sesuai untuk kulit bayi terutama yang mempunyai masalah eczema.

Oleh kerana sabun ini bertindak menyahtoksin, membersih, mengawal pH, mencerah secara semulajadi, menghalus dan mengurangkan parut - kulit anda akan kelihatan berseri-seri selepas mengamalkannya....

Apabila menggunakan sabun MIOR, ianya menggantikan fungsi sabun malah lebih dari itu, namun Ameru galakkan supaya jangan terus tinggalkan routine penjagaan anda semata-mata kerana bergantung 100% kepada sabun MIOR ini. Cuma sabun MIOR boleh mengurangkan jumlah step penjagaan yang ada: Sabun MIOR, moisturiser dan sunblock berbanding dengan Susu Pembersih, Sabun, Toner, Moisturiser, Night Cream dan Sunblock. Lebih ringkas bukan???

Kebaikan Penggunaan MiOR



Mengecilkan pori-pori;

Mengawal blackheads dan whiteheads;

Mengawal keseimbangan pH pada kulit;

Mengawal masalah jerawat dan kulit sensitif;

Mengurangkan kesan parut pada kulit;

Mengurangkan pigmentasi dan mengawal masalah jeragat;

Mampu mengurangkan garis-garis halus/kedut pada wajah;

Membantu mengawal masalah penyakit kulit, eczema, psoriasis, stretchmarks, kesan selulit dsbnya;

Kulit kelihatan 1 tona lebih cerah kerana proses exfoliation;

Kulit kelihatan lebih kemerahan secara semulajadi dan berseri-seri;

Meningkatkan keupayaan kitaran sel kulit, menjadikan kulit sentiasa anjal, sihat dan berseri;

Sangat sesuai dan selamat digunakan kepada bayi dan kanak-kanak;

Mengurangkan noda-noda hitam dan sel mati pada keliling leher, celah ketiak dan bikini line;

Bagus untuk mengekalkan keseimbangan minyak pada kulit kepala;

Menghilangkan kelemumur & melembutkan rambut dan menyihatkannya.
_________________________________________________________

CARA GUNA MIOR

1. Bersihkan tangan, gosokkan MIOR pada tapak tangan untuk keluarkan buih

2. Ambil buih dan letakkan di kawasan yang bermasalah seperti jeragat, parut, kedut dan liang-liang roma yang besar sambil gosok perlahan-lahan (buat bulatan) hingga meresap ke dalam kulit

3. Kemudian basahkan tangan dan gosok pada muka.
Untuk pertama kali guna (memula dapat sabun tu),massage muka sehingga buih menyerap ke dalam kulit tetapi utk seterusnya..hanya gosokkan buih ke seluruh muka sahaja.
Lebihan buih gosok ke seluruh muka dan boleh diletakkan di bahagian tubuh yang lain.

4. Kemudian biarkan selama 2-3 minit (kiraan 3 minit selepas bila massage selesai)
Jgn melebihi 3 minit,kurang tidak apa. Jika sudah lama guna mior,Cuma biarkan 1-2 minit shj.

5. Basuh muka dengan air bersuhu biasa dan biarkan kering sendiri (jangan lap)

Ingat!
Bersihkan saki-baki sabun sehingga tiada lagi rasa licin pada wajah (menandakan yang muka bersih dari sabun yang mungkin berada di antara pori-pori di kulit)

6. Sesuai digunakan 2 kali sehari (pagi dan malam)

7. Hanya 1-3 minit sahaja setiap cucian

8. Pada bahagian badan – biarkan selama 3 minit sebelum cuci

9. Sebagai syampoo (tidak perlu gunakan syampoo dan conditioner lain lagi);

Basahkan rambut dan keluarkan buih dan gosok di seluruh kepala dan rambut. Tidak perlukan buih yang banyak seperti syampoo yang lain. Rambut akan lebih lembut, bersinar, hitam, lebat dan bebas kelemumur

_________________________________________________________

Ingat!

Apabila menggunakan sabun miOR, ianya menggantikan fungsi sabun malah lebih dari itu. Namun digalakkan supaya jangan terus tinggalkan routine harian penjagaan diri anda, semata-mata kerana bergantung 100% kepada sabun miOR ini.

CARA GUNA MIOR YG BETUL : Mior + Moisturizer + sunblock

Dengan sabun miOR anda boleh mengurangkan jumlah step penjagaan iaitu hanya guna sabun miOR, moisturiser dan sunblocktoner Lebih ringkas bukan ?
Berbanding dengan pengunaan susu pembersih, sabun, moisturiser, night cream dan sunblock.

Sila beri perhatian:

Kulit Sensitif - sebaiknya 1-2 minit sudah memadai (tetapi untuk permulaan boleh gunakan selama 3 minit selama 2-3 hari)

Kulit Berjerawat - gunakan selama 3 minit setiap kali cucian (2 x sehari) selama seminggu. Minggu kedua dan seterusnya memadai mengamalkan sabun seperti cucian biasa sahaja. Lakukan 'maintenance' 1-2 x dlm seminggu.

Kulit Normal / Kering - sama seperti step kulit berjerawat

Kulit berparut - amalan yang consistent dan betul membantu mengawal kesan parut dengan effective

________________________________________________________

HEALING CRISIS / PROSES PEMULIHAN
Tindakbalas Apabila Penggunakan MiOR
(Special case sahaja - bukan untuk semua kulit)

MiOR is a facial bar with both Moor peat and IndinineLuxe which will help skin detox.
The 3 most common healing symptoms (Detox Symptoms) after using MiOR are:-

* Pimples / jerawat
* Itchiness / sedikit gatal-gatal
* Rashes / ruam

Mengapa ?

Peringkat awal guna produk ni, proses pembongkaran toksin, darah kotor akan berlaku.. MiOR membantu mengeluarkan toksin yang terkumpul di bawah lapisan kulit.
Ini adalah normal.

Contoh :
Jika anda ada masalah resdung atau pernah menggunakan produk yang tinggi kandungan kimia dan jeragat, kemungkinan anda akan mengalami pengeluaran jerawat yg berterusan, sedikit pengelupasan kulit, perkara ini adalah biasa..

Nak buat macamana?

What you need to do when the healing symptoms occurred is :
Continue je cleansing your face or body with MiOR.
Healing symptoms tu akan hilang dengan cepat.

Berapa lama symptoms tu akan hilang?

It depends dengan kandungan toksin di dalam kulit. Toksin ini elok dibuang habis kerana jika tidak, masalah kulit akan berlaku semula.
Maybe mengambil masa antara 1-2 days, atau ada sesetengah kes antara 1-2 minggu.

Cuma ingat !
If nk cepat hilangkan symptoms tu, sila ikut panduan di bawah

* Guna MiOR for 3 to 5 times per day
(when symptoms is over, back to normal 2 times per day)

* Drink more water (2-3Litres of water)

* Take more fruits (Apples, Papaya, Watermelon, Pear).
Elakkan Pineapples & Kiwi

*kawal pegambilan makanan yang berminyak / berlemak

*Jika anda alah pada seafood, kurangkan atau sebaiknya berhenti dulu.
Ini adalah punca merangsang pengeluaran jerawat juga..

kalau makin teruk juga, advise untuk berhenti dulu ye..

Lain - lain symptoms..yang biasa.
Baca di bawah ye



Kulit menjadi kering (bagi mereka yang kulit kering) - Hanya biarkan selama 1 minit sebelum basuh muka dan selepas kering pakai mousturiser. Kurangkan masa cuci kepada 1-2 minit shj;

Keluar bintik-bintik halus di muka - Cuci selama 1 minit sahaja kerana ia merupakan “proses pembersihan dari dalam”. Gunakan mousteriser dan jangan risau dan teruskan guna miOR;

Kulit akan mengelupas sikit (terutama kulit yang berpigmentasi) - Cuci selama 1 minit kerana ia mengeluarkan sel kulit-kulit mati. Biar pengelupasan sendiri dan jangan dikopek;

Kulit rasa gatal-gatal - Itu tandanya ada resdung. Jangan garu dan kalau boleh dalam tempoh sebulan ini jangan makan seafood, daging atau telur. Tunggu sehingga kulit dah ok. Kurangkan masa cuci kepada 1-2 minit sahaja.

Kulit pigmentasi - berkemungkinan akan mengalami sedikit pengelupasan halus (bergantung kepada keaktifan kulit masing-masing) namun. Ini adalah kerana sel mati di pisahkan dari lapisan permukaan kulit. Anda mungkin akan mengalami sedikit kegatalan, kekeringan yang bersifat sementara kerana faktor perubahan sel pada kulit.
_____________________________________________________________

SOAL JAWAB BERSAMA PIHAK PENGURUSAN WBG - THE ORIGINAL MIOR

1. If we use this soap, and skin become smooth and glowing...whathappen when we stop using it?

Skin still same ( permenant result) or back to normal skin( oily or whatever).
In the first place, why a person before using the mior the skin are dull and oily, with pimples, no glowing, wrinkle and look old.

There is a few factors making these people like these (we called premature aging).

1. Stress (mentally & physically stress – mentally can be relationship, worried about family, children, etc. Physically can be toxin accumulated in the body or the person is sick)

2. Diet – This is the killer factor (Most people is all because of this factor). Let me ask you, most of the time, when human going for their food, what will they think and how they choose their food? Will they think what food is nice & taste good? So will human normally choose the food they like to eat or they will choose the food they are suppose to eat and healthy? The answer is The FIRST ONE – nice & taste good. Most of the time nice and taste good, the food normally are not so healthy. That’s why you see so many people putting on weight, with lots of pimples, feel lethargic, very oily face, aging very fast.

3. Third factor is environment – air pollution, water pollution and UV light!

So our human body is affected by these 3 factors everyday. Because of the toxin accumulated in our body, it has no way to go but to come our from internal to our external skin, and our skin is affected by external factor the environment factor.

So, after using the mior, the mior will help to remove the toxin and rejuvenate our skin. So our skin become smooth and glow.

Because mior is the combination of Moor & IndinineLuxe where Moor has thousand years of history, in Europe, even hospital is using it for natural healing of their patient. The moor is a miracle that it has healing effect be it internally and externally. And, whereas IndinineLuxe is WBG trademark developed from indinine where indinine is the energy cell food, it helps rejuvenate our skin.

So, you can see the immediate effect on our skin. Both Moor and IndinineLuxe are natural ingredient and it’s so powerful. For mior is only for external, if the person who wants a total holistic health internally and externally. It will come to Life Reversing Industry (LRI). Founder will touch on the Life Reversing Industry tomorrow. You will then know what I mean externally and internally.

You are asking if the person stop using mior, what will happen, right?

Yep, the skin will be smooth and glowing continue for a period of time until the internal toxin is going to surface again and the third factor is affecting us everyday.

So logically, the skin will slowly becomes back to normal. That’s why so many people signing up facial service from beauty saloon for maintenance and also these people also apply toner, moisturiser, serum and mask…

So, this question lead to a maintenace question! It’s all depend on how we maintain our internal and external (Skin). You get what I mean? If you don’t, you can ask founder when founder touch on Life Reversing part.


2.Why after using this soap..skin bocome too dry ? Please fonder explain in saintific way the how it work toward our skin? If too dry, that meand that it remove all the moisturiser at the skin ? What is the PH for this MIOR soap?

Ok, mior is a cleansing facial bar with healing and rejuvenation effect.
And also, the mior has toning and moisturising effect. But sometime, it’s not enough for certain group of people.

According to dermalogist, this is the recommended way to take care of our skin.

Cleanse ----à Tone ---à Moisturise -
We use mior to cleanse and the same time to heal with toning and moisturizing effect.
If one still feels the dryness, they need to apply some moisturiser.

The toning and moisturising effect in the mior bar is a bonus.
In order to achieve the best result, we should be following the 3-step

(Cleanse, tone and moisturise)

For the first week, u can leave on the face for 3 minutes, after that don’t leave on, cleanse with light massage and rinse off.

Please read the attached file on MIOR, MOOR and IndinineLuxe.
So it works in a way call natural healing and it’s not using chemical to make your skin smooth and bright!

The miracle of the mior bar is from both Moor and IndinineLuxe.


3.Why can not use more then 3 minutes? ( scientific mechanism plz).
And what happen if use more than 3 mins?

The leave-on is only for the first week. The purpose of leaving on the skin is for the moor and indinineluxe gets into our skin for natural detox and healing.
After that, we will just do cleansing with light massage. If you continue to leave on for long, your skin will become dry, so you have to apply toner and moisturiser.


4. Mior suitable for any type of skin? how about dry skin?

Mior is for all skin type


5. Teenager around 16 years old, would it suit ? since we know that their hormone not stable yet.

Mior is a natural ingredient with Moor and Indinineluxe. So it suitable for them


6. How long the healing crisis would occur in your research about the Mior soap?

A few customer ( age around 30++) complain her healing crisis do not stop until more then 1 month.. i will attach together her skin problem..

The 3 most common healing crisis.

1) Pimples 2) Rashes 3)itchiness –

Normally, it depends on the person skin condition, some people’s healing crisis will last for a few days, some people last longer 1-2 weeks.
It’s all depend on the toxin accumulated in their body and skin.

For these customers, the problem is coming from internal.
There should have lots of toxin accumulated in their body, so toxin keeps coming from internal. So I will strongly advice they can start cleansing their internal.


7. Customer complain of itchiness at all of body..how to explain? It become worse compare before using MIOR..

Itchiness is one of the detox symptoms. Due to accumulated toxin, they will experience itchiness.

This is for sure. If a person didn’t experience any detox symptom, you will see this person skin glowing very fast.

Actually, we have to mention about detox symptoms/healing crisis before the customer starts using. We need to explain this way to the customers before they start using that if he/she start using mior, they will experience these 3 detox symptoms

pimples, rashes and itchiness

These are the 3 most common detox symptoms.


8. What is detox symptoms?

The mior has the healing effect, it helps to suck out the toxin and get rid off the toxin so he/she will experience detox symptom.

So, if he/she experiences the symptoms, congratulations, the detox effect has taken place. Not to worry about this, continue washing with the mior.

If customers experienced long healing crisis, then we need to help them with internal detox, that’s using fibre plus for their colon cleansing.

Actually, if the customer can start both mior and fibre plus with indinine, it helps even faster to get rid off the detox symptoms


8. Why our inner surface of the hand (palm) does not smooth like face skin even we used Mior at it ?

Of course not as smooth as our face! Your face skin are so soft. And you don’t use your face to pick anything. We use our hand everyday to do anything touch anything, and our palm print so rough. It cannot be as smooth as your face, no matter how you do it.

If we don’t use our hands at all like our face, it can then catch up the smoothness


9. Pregnant lady can use MIOR ?

Yes! There is no harmful chemical. It’s natural.

10. Why Mior can not use with any product contains Paraben ?

There is no such things. We only advice people not to use product with paraben and not ‘cannot use’. We cannot put mior and paraben together.

They are not related. Paraben is a harmful chemical, many people in the world, when they are using skincare product, they will look for free of harmful chemical like paraben, SLS products



free counters

JOM MIOR

0 comments: