LIMMINA'S / FANTASIA SHOWER SCRUB



limmina




Limmina's Shower Scrub - nano - lebih halus
Nama baru : Fantasia Shower Scrub >> yg sama!

Kulit :
bersih, segar, cerah dan halus
membantu memecahkan lemak.
harum sepanjang hari

Normal Price = RM25.00
JW Member's Price = as above
DCL Member's Price = RM20.50, 210pv


Shower Scrub ini dirumuskan khusus untuk penjagaan kulit yang rapi. Ianya mengandungi manik-manik halus yang bertindak menyental untuk menanggalkan sel-sel kulit mati bagi menyerlahkan kulit anda agar kelihatan bersih, segar dan halus. Dengan agen pemutih dari ekstrak semulajadi (buah terpilih)....berkesan mencerahkan kulit. Ianya juga berkesan membantu memecahkan lemak.

Kegunaan :

- Mempunyai "extra whitening" (agen pemutih semulajadi) berkesan mencerahkan kulit
- Mempunyai agen anti lemak, membantu melangsingkan tubuh
- Adunan agen pencuci semulajadi dan minyak aromaterapi berkesan menanggalkan kekotoran degil dan sel-sel mati serta menenangkan minda

Cara Penggunaan :

Penggunaan Mingguan : 2 Kali seminggu, lumurkan ke seluruh anggota tubuh (leher ke kaki) semasa badan kering. Gosok shower scrub sehingga kering agar kotoran degil dan sel mati keluar. Selepas itu bilas dengan air.

Penggunaan Harian : Basahkan tubuh dan tuang sedikit shower scrub pada tapak tangan dan gosok ke seluruh anggota badan seperti mandi biasa



Testimoni & Tips juga dari :
Stokist DCL kami dari Kuching, Sarawak !


Eric Zaidan
Salam..
ha..ni nak share pasal gabungan penggunaan Fantasia Shower scrub and MiOR.

Yelah..seperti yng kita tau MiOR ni mahal ckt, tp berbaloi, jadi utk jadikan cita..mula2 guna Mior tu memang rasa syg sgt..ye lah dahlah harga nye boleh tahan pastu nak guna seluruh badan cepatlah habis gamaknye :)
Tapi sbb nk seluruh bdn tu cantik kuatkan hati utk pakai seluruh badan.

Hari Pertama (mlm Rabu - just receive the parcel)
Bila mandi, cm biasalah - ekot cara yg di ajar tu kan...sabun punya sabun x brapa nak menyeraplah sabun tu ke badan terpaksa dua tiga kali buat buih and sabun di tpt yang sama.
Dalam hati tu terdetik gak,kalau hari2 mcm ni alamatnye satu ketul tu x sampai lah 4 bln,nak2 lagi kongsi dgn fmily...yelah tak kan kita sorang je nak cantik kan...(cma dlm fmly ayah linda jelah yg tak minat hal2 kecantikan nih hehehe....biasalh urg tua)
Dalam pada tu dok pkr cara terbaik nk guna MiOR dgn cara yg berkesan dan menjimatkan.

Hari Kedua (Khamis)
Sblm linda join MiOR linda ada beli shower scrub DCL tu kan, memang pakailah scrubbing tu everyday.
Linda cuba plak cara lain, plan tu pagi pakai scrubbing mlm pakai MiOR. (nak jimat konon2nye )
Tak jugak menjadi, masih jugak perlu dua tiga kali buat buih utk tpt yang sama.

Hari Ketiga (Jumaat)
Tak puas hati..pagi tu mcm biasa pakai scrub je, kat opis linda buat kajian mcm saintislah konon2 nye nih hehehe...puas gak pkr secara logik..,andaian linda pagi kita keluar rumah , pegi keja..pegi jln sana sini mestilah byk debu and kulit kita mestilah berpeluh dan berminyak..
Sbb tulah terpaksa pakai MiOR berulang2 kali utk area badan yg sama.(ini cuma andaian linda..tak taulah utk urg lain)
so idea pun mari..... habis je keje ptg tu dgn semangat nye..linda balik rumah nak testing cara baru.
And u know what the result is MARVELLOUS!! hehehe...

So here it is:
1) Mula2 guna Fantasia Shower Scrub (pengunaannya pun simple no need to worry base on observation 1botol tu dpt guna almost 3 month utk soranglah)
- Basah kan seluruh anggota badan
- Guna setitik scrubbing utk 2 belah tgn
- 1 titik leher sampai area bahu
- 1 titik bdn bhn depan
- 1 titik bdh bhg blakng
- 1 titik buttock area
-1 titik kaki kanan
-1 titik kaki kiri..
pastu bersih kan badan dgn air cm mandi biasa

2. MiOR
- pas tu barulah di ikuti dgn MiOR

Amazingly, linda dah x perlu nak buat buih dua tiga kali untk area bdn yg sama, malahan satu kali buih sabun dpt digunakan 1/2 dari pada anggota badan hehehe..happy nye....atleast dptlah MiOR ku bertahan lama sikit sblm beli yg baru :)

Cuba tau jgn tak cuba..tak rugi pun mencuba..kalau kulit rasa kering guna lotion, tapi buat masa ni alhamdulillah linda belum mengalami apa2 yg di panggil Healing Crisis..harap2 takdelah...

NoTE:
FYI,Kakak and Abg Ipar linda balik bercuti dan baru je sampai mlm smlm, yg bestnye abg ipar linda yg jarang nak komen pasal org pun tegur cakap linda dh putih..n mestilah kakak linda pn ckp cmtu gak, n bila urg dah puji cm tu hah phm2lah..maksudnye berkesanlah sabun2 nie tadi..baru 3 hari pakai tau...and apa lagi berbuihlah mulut linda menerangkan hal product nie and u know wat kakak linda pun interested nak join DCL ni..and kalau dia dpt cari cust yang nak cuba MiOR kat Labuan nnti dia akan join MiOR nie gak...Sbb dia memang dh kagum sgt dgn perubahan kulit linda nih...hehehehe kembang nye hidungku
Tapi mcm biasalh linda suruh kakak linda cuba dulu...sblm join...bila urg dah nampak perubahan pd kita barulah urg yakin nak cuba betul tak?

okaylah...That's all from me..nnti kalau ada lagi tips baru ttg penggunaan DCL PRoduct and MiOR linda share lagi... utk kecantikan setiap insan...tak gitu...

0 comments: